Ministrul Muncii: Sunt bani de pensii şi salarii în 2013, dar nu avem garanții că nu vor fi diminuate

Ministrul Muncii: Sunt bani de pensii şi salarii în 2013, dar nu avem garanții că nu vor fi diminuate

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a susține că bugetul aprobat de Guvern pentru anul 2013 asigură plata pensiilor şi salariilor celor care depind de minister, dar „orice se poate întâmpla în lumea asta” şi de aceea nu se pot da garanţii.

Întrebată dacă poate da asigurări că în acest an există fonduri pentru plata pensiilor şi salariilor şi că nu vor fi diminuate, ministrul Muncii a răspuns:

„Bugetul pe care noi îl avem şi care s-a aprobat ieri (miercuri – n.r.) în Guvern asigură plata pensiilor şi salariilor celor care depind de Ministerul Muncii. La fel, în bugetul consolidat, sunt prevăzute aceste fonduri. O ţară care nu mai poate să-şi plătească pensiile şi salariile înseamnă că intră în faliment, deci nu cred că este cazul României. Garanţii de genul celor pe care mi le solicitaţi cred că sunt de nivel de Premiul Nobel. Nu poţi să ştii niciodată ce se întâmplă. Orice se poate întâmpla în lumea asta. Deci nu se pot da astfel de garanţii. Ceea ce pot să vă garantez este că acest Guvern a făcut un buget nu de criză, ci de dezvoltare. Şi principalul argument este că eu cred că este primul buget realist”, a declarat ministrul, într-un interviu pentru Mediafax.

Mariana Câmpeanu a mai vorbit și despre Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane precizând că este sigură, deşi nu are garanţii 100 la sută, că plăţile vor fi deblocate în urma auditului care va avea loc până la sfârşitul lunii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`