Judecătorul Adrian Neacşu, audiat la DNA privind prezenţa sa în CSM

Judecătorul Adrian Neacşu, audiat la DNA privind prezenţa sa în CSM
Foto: evz.ro

Judecătorul Adrian Necșu, membru CSM, s-a prezentat joi la Direcția Națională Anticorupție, unde a fost citat în legătură cu pontarea zilelor de lucru la CSM și decontarea deplasărilor în localitatea de domiciliu și la alte instanțe din țară.

Pe 11 ianuarie, anchetatorii DNA au ridicat computerul săul din biroul de la CSM, fără să aibă aviz de percheziție dat de Consiliul Superior al Magistraturii, notează Mediafax. DNA a cerut și toate foile de parcurs din iulie până în decembrie 2012 ale șoferului lui Neacșu, înregistrat la începutul anului. 

În 7 ianuarie 2013, inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate i-au comunicat lui Neacşu că este verificat, investigaţia ar fi având legătură cu Jurindex.

Programul Jurindex este indexul jurisprudenţei naţionale, constituind noul standard al accesului liber la hotărârile judecătoreşti. Iniţiativa aparţine judecătorului Adrian Neacşu de la Tribunalul Vrancea, lansarea, în mai 2009, a portalului realizându-se sub egida Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`