"Cartel Alfa" analizează posibilitatea unor proteste de stradă, dacă salariul minim va fi de numai 800 de lei

"Cartel Alfa" analizează posibilitatea unor proteste de stradă, dacă salariul minim va fi de numai 800 de lei

Reprezentanții Cartel ALFA iau în calcul organizarea unor proteste de stradă în perioada următore, dacă salariul minim va fi majorat până la un maxim de numai 800 de lei în acest an.

“Nivelul salariului minim garantat în plată trebuie să ajungă la 850 de lei, orice sumă inferioară acestei valori fiind o piedică pentru creşterea pieţei de consum din România. În plus, creşterea salariului minim ar duce la scăderea numărului ajutoarelor sociale, ceea ce ar diminua presiunea exercitată în acest moment asupra bugetului de stat. Dacă guvernanţii vor rămâne fermi în decizia de majorare a nivelului salariului minim până la un maxim de numai 800 de lei în acest an, atunci este posibil să luăm în considerare organizarea unor proteste de stradă în perioada următoare”, a declarat vicepreședintele CNS Cartel ALFA, Liviu Apostoiu.

În cursul acestei săptămâni, după întâlnirea cu liderii tuturor federațiilor din țară, va fi luată o decizie cu privire la organizarea unor manifestări de stradă, a precizat Apostoiu.

“Din păcate, am ajuns la concluzia că singurul lucru care mai poate mişca ideile învechite ale funcţionarilor din Ministerul de Finanţe şi ale celor aflaţi la guvernarea ţării – în general – este protestul de stradă. Orice altă tentativă de a le explica raţional anumite lucruri care privesc sfera economică şi socială este sortită eşecului”, a mai spus vicepreşedintele Cartel Alfa, citat de Agerpres.

Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi de 750 lei lunar, cu începere de la 1 februarie, urmând ca, de la 1 iulie, acesta să fie majorat la 800 lei lunar, a anunțat ministerul Muncii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`