Premierul David Cameron, discurs despre relația cu UE: Va fi un referendum până în 2017, rămânem sau ieșim complet

Premierul David Cameron, discurs despre relația cu UE: Va fi un referendum până în 2017, rămânem sau ieșim complet
Premierul britanic David Cameron susţine organizarea unui referendum privind viitorul ţării sale în Uniunea Europeană, până în anul 2017. Cameron a insistat că locul Marii Britanii este în interiorul blocului...

Premierul britanic David Cameron susţine organizarea unui referendum privind viitorul ţării sale în Uniunea Europeană, până în anul 2017. Cameron a insistat că locul Marii Britanii este în interiorul blocului comunitar, dar că Uniunea trebuie să se reformeze şi să accepte o renegociere a relaţiilor cu Londra.

„Va fi un referendum pe o problemă clară: in/out” (înăuntru/afară) şi va avea loc în prima jumătate a legislaturii care va începe în 2015. După ce vom negocia un nou acord, vom oferi britanicilor un referendum cu o alegere simplă: rămânem în cadrul UE pe această nouă bază sau ieşim complet. Va fi un referendum pe tema apartenenţei sau nu la UE”, a declarat şeful Guvernului britanic, potrivit BBC.

Noua relaţie a Marii Britanii cu UE „va fi o relaţie centrată pe piaţa unică”, a mai spus David Cameron.

„Dacă nu vom răspunde provocărilor, există pericolul ca Europa să eşueze şi ca britanicii să devieze către ieşire. Eu nu sunt un izolaţionist. Nu vreau decât un acord mai bun pentru Marea Britanie. Vreau un acord mai bun şi pentru Europa”, a mai spus premierul.

David Cameron propune referendum în Marea Britanie

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`