Fostul prim-procuror Tomiţă Neagu, reţinut de DNA pentru că a pretins un teren drept mită

Fostul prim-procuror Tomiţă Neagu, reţinut de DNA pentru că a pretins un teren drept mită

Fostul prim-procuror de la Parchetul Cornetu, Tomiţă Neagu, a fost reţinut de DNA pentru că a pretins un teren drept mită, în schimbul rezolvării favorabile a unor dosare unui primar, scrie Mediafax.

Edilul i-ar fi plătit magistratului şi soţiei acestuia un sejur în America, în Las Vegas şi Beverly Hills.

Procurorii DNA efectuează acte de urmărire penală față de inculpatul Tomiţă Ionuţ Neagu, fost prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, în prezent procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, pentru luare de mită în formă continuată. În aceeaşi cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de învinuiții Olimpia Neagu, soţia procurorului, Ovidiu Szasz şi Adrian Richartt Zamfirachi, avocat suspendat la Baroul Bucureşti, pentru complicitate la luare de mită„, informează DNA.

În aprilie 2009, inculpatul Tomiţă Ionuţ Neagu a pretins și primit, de la un denunțător, prin intermediul lui Zamfirachi Adrian Richartt și Szasz Ovidiu, un teren situat în comuna Jilava din județul Ilfov, teren care a fost achitat cu suma de 170.000 euro de denunțător.

În schimb, la Parchetul condus de prim procurorul Neagu Tomiță Ionuț urma să fie soluționat favorabil un dosar format în urma unei plângeri depuse de denunțător.

Formalitățile de achiziționare a terenului care a revenit soților Neagu s-au realizat cu sprijinul lui Szasz Ovidiu, în calitate de împuternicit al vânzătorului.

În perioada ianuarie-februarie 2010, Neagu Tomiţă Ionuț a acceptat și primit, de la același denunțător, prin aceeași intermediari, cu titlu de mită, contravaloarea cheltuielilor (transport, cazare, cheltuieli personale) de aproximativ 10.000 de dolari, ocazionate de un sejur petrecut de inculpat și de soția acestuia Neagu Olimpia în localitățile Las Vegas şi Beverly Hills din SUA.

În februarie 2010, inculpatul Neagu Tomiță Ionuț a primit de la denunțător și un televizor în valoare de 8.300 lei.

Remiterea acestor foloase condiționau soluționarea dosarelor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu în care era cercetat denunțătorul, într-un mod favorabil acestuia.

CSM a încuviinţat percheziţia domiciliară, reţinerea şi arestarea preventivă a procurorului Tomiţă Ionuţ Neagu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. (Detalii AICI)

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`