Purtătorul de cuvânt al PSD: Băsescu nu vrea ca în viitorul apropiat să fie numit nimeni la ÎCCJ şi DNA

Purtătorul de cuvânt al PSD: Băsescu nu vrea ca în viitorul apropiat să fie numit nimeni la ÎCCJ şi DNA
Foto: DC News

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat, vineri, că președintele Traian Băsescu nu vrea, în viitorul apropiat, pe nimeni în fruntea ÎCCJ și DNA, după ce a respins propunerile Monei Pivniceru, respectiv Tiberiu Nițu și Ioan Irimie, informează Mediafax.

Traian Băsescu nu vrea în viitorul apropiat să numim în cele două funcţii pe absolut nimeni, din moment ce ne cere să revizuim o lege dată de Monica Macovei şi pe care noi am criticat-o că este proastă, este legea în vigoare. Traian Băsescu ştie foarte bine că durează foarte mult schimbarea unei legi, nu se poate face pe fugă, trebuie dezbătută public, trebuie gândit foarte bine, prin urmare este mulţumit cu persoanele actuale în funcţii, cu interimatul lor şi nu vrea să numească pe absolut nimeni„, a spus Ivan.

Președintele Traian Băsescu a respins propunerile făcute de ministrul Justiției Mona Pivniceru pentru șefia DNA și a Parchetului General.

Cele două propuneri făcute de Mona Pivniceru în urmă cu aproximativ 2 luni au fost Tiberiu Nițu, pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) și Ioan Irimie, pentru funcția procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`