Plățile pe Fondul Social European ar putea fi reluate

Plățile pe Fondul Social European ar putea fi reluate

Plățile pe Fondul Social European ar putea fi reluate. Momentan, plățile sunt suspendate, dar directorul general al Comitetului pentru ocuparea forţei de muncă din cadrul Comisiei Europene, Koos Richelle, a dat asigurări că dacă raportul misiunii de audit de la sfârșitul acestei luni va fi favorabil, comisia va relua plățile pentru aceste programe.

Koos Richelle, care s-a întâlnit ieri și cu Ministrul Muncii Mariana Câmpeanu, spune că cel târziu până în vara acestui an, POSDRU trebuie să lanseze proiecte care să mobilizeze peste 1 miliard de euro, pentru ca România să nu piardă aceste sume, informează Mediafax.

Richelle a apreciat progresele înregistrate și măsurile luate până în prezent de autoritățile române, precizând că acestea trebuie să continue susținut și în viitor. Astfel, Comisia va sprijini Autoritatea de Management a Programului Operaţional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU), pentru a asigura o bună funcționare a sistemului și pentru a evita o altă suspendare a plăților, potrivit sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`