Carlos Tavares, directorul operaţional al Renault: Dacia are un avans de 10 ani în fața concurenței

Carlos Tavares, directorul operaţional al Renault: Dacia are un avans de 10 ani în fața concurenței

Carlos Tavares, directorul operaţional al Renault, consideră că marca Dacia și gama entry din care face parte Logan are un avans de aproape zece ani în fața concurenței, fiind de părere că că Volkswagen sau PSA Peugeot Citroën abia anul trecut au lansat mo­dele care ar putea concura cu cele de la Mioveni.

Maşinile noastre trebuie să păstreze un preţ competitiv, un concept bun, o producţie bună şi un lanţ de distribuţie bun. Noi deja avem o expertiză de aproape zece ani în plus faţă de concurenţă, dar nu trebuie să devenim aroganţi, trebuie să fim convinşi că cei de la concurenţă vor încerca să recupereze„, a spus Tavares.

Directorul operațional Renault a afirmat că mulți producători auto au privit cu dispreț la început conceptul de low-cost, fiind reticenți cu privire la mașinile echipate cu strictul necesar. „Aşa am ajuns ca în 2012 să vindem aproape un milion de astfel de automobile pe mă­su­ră ce am dezvoltat gama. Acum, constructori pre­cum VW au anunţat deja că lucrează la automobile low-cost, iar PSA deja au lansat astfel de modele, în­cercând să recupereze„, a spus acesta.

Dacia are în prezent șase modele, dar s-ar putea extinde cu alte trei noi modele în următorii ani, afirmă Carlos Tavares, citat de ZF.

Conside­răm că reînnoirea gamei trebuie făcută pe etape şi nu­mărul optim este de opt-nouă modele pentru ca în orice moment să avem fonduri necesare pentru a susţine gama şi de a nu cădea în capcana «launch and leave» – când sunt lansate noi modele, dar care nu sunt suficient de bine promovate„, a spus executivul Renault.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`