Deputatul PNL Mihăiță Calimente, despre reducerea banilor de cazare: Eu nu dau nimic din buzunar, mai bine stau acasă

Deputatul PNL Mihăiță Calimente, despre reducerea banilor de cazare: Eu nu dau nimic din buzunar, mai bine stau acasă

Parlamentarii nu reuşesc să ajungă la o înţelegere în ceea ce priveşte cazarea în noul mandat. Surse spun că ar fi vorba despre 4.000 lei lunar, bani pe care fiecare parlamentar îl primeşte.  O chirie bună dacă gândim la nivelul unui om care vine să stea în Bucureşti dar puţin, dacă luăm în calcul luxul cu care au fost obşnuiţi aleşii până acum. Unii parlamentari spun deja că nu vor scoate bani din buzunar pentru cazare, iar alţii susţin că vor fi mai economii.

Demnitarii nu vor însã sã renunțe la cazarea care le este plătită din bugetul Parlamentului.

„Eu din propriul buzunar nu sunt dispus să dau nimic, pentru că dacă din 4.000 mai dau o mie de lei pe cazare înseamnă că mai bine stau acasă. Eu nu am altă sursă de venit, nu se poate, pentru că trăiesc numai din salariu, nu am alt venit, nu am activităţi economice, nu am ONG-uri, n-am niciun fel de altă activitate”, susține deputatul PNL Mihăiță Calimente.

Sunt însă şi parlamentari însã care preferã să stea la bloc.

„Eu nu stau la hotel, stau într-un apartament închiriat. Rămân acolo, sigur”, a declarat liderul deputaților PDL, Mircea Toader.

Parlamentarii UDMR sunt de acord şi cu reducerea bugetului pentru cazarea deputaţilor şi senatorilor.

„Nu văd de ce nu m-aș descurca din suma asta cunoscând până și valoarea unei chirii decente în Capitală. Eu nu sunt un om pretențios, chiar foarte simplu și personal nu am nimic de reproșat unei astfel de oferte și sunt convins că mă voi putea descurca cu închierierea unei locuințe. Eu am închiriat deja un apartament de 2 camere și este suficient pentru nivelul la care eu sunt obișnuit să-mi trăiesc viața”, a spus la rândul lui deputatul UDMR Marko Attila.

Potrivit unor surse, ar fi vorba despre 4.000 lei lunar, bani pe care fiecare parlamentar îl primeşte. În plus, cazarea va fi oferită doar celor care nu sunt din Bucureşti şi Ilfov. Mai mult decât atât, surse parlamentare spun că nu doar banii de cazare vor fi mai puţini. Pentru decontul trasportului se for oferi 7,5 lei la suta de kilometri faţă de 9,5 lei cât recuperează parlamentarii în prezent.

Controverse pe marginea reducerilor cheltuielilor de cazare la parlamentari

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:18 - Armata israeliană l-a ucis pe unul dintre cei mai importanți lideri Hezbollah
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)