Surse: Mona Pivniceru ar fi promis bani unor judecătorii din țară pentru a-i revoca pe anumiți membri CSM

Surse: Mona Pivniceru ar fi promis bani unor judecătorii din țară pentru a-i revoca pe anumiți membri CSM

Presiuni uriaşe pe judecătoriile, tribunalele şi curţile de apel din toată ţara , pentru a-i revoca pe anumiţi membri CSM, membri care se pare că o deranjează pe ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru.

În schimbul unui vot care să convină politicienilor, susţinătorii ministrului ar urma să primească, potrivit unor surse, diverse avantaje, cum ar fi sedii noi sau alte înlesniri.

Totul, pentru ca oamenii potriviţi să ajungă în posturile cheie din CSM. Pe de altă parte, consilierul ministrului justiţiei, Cristina Manda, neagă orice acuzaţii. Și spune că nu s-a discutat cu niciun magistrat despre alegerile din CSM.

„Din informaţiile mele se pregăteşte Curtea de Apel Craiova să intre într-o nouă ofensivă a revocărilor, De data aceasta ar fi vizată Alina Ghica, fosta preşedintă a CSM şi cea care candidează acum pentru un post de vicepreşedinte. După ce am văzut telenovela revocării Danileţ, urmează Alina Ghica din informaţiile mele şi vârful de lance va fi Curtea de Apel Craiova, Curte de Apel de la care nişte judecători au primit telefoane de la doamna Cristina Manda, consilier al ministrului Mona Pivniceru, care, într-un fel sau altul, a încercat să-i determine să ceară această revocare a Alinei Ghica”, a explicat jurnalistul Cătălin Prisăcariu.

Fostul preşedinte al CSM, Alina Ghica, a confirmat, în exclusivitate pentru B1, că există astfel de presiuni.

„Da, am şi eu informaţii, colegii mei din ţară mă ţin la curent cu acest gen de presiuni. Este politica, între ghilimele, pe care o aleg cele două părţi în a-şi promova ideile

Adică ştiţi şi dumneavoastră că se dau telefoane de la Bucureşti şi se insistă să fiţi eliminată din CSM?

Da, există asemenea tip de presiuni. Nu am nicio dovadă că le face cineva anume, dar există acest tip de presiuni”, a confirmat fostul președinte CSM.

Consilierul ministrului justiţiei, Cristina Manda, spune însă că nu a discutat cu niciun magistrat despre alegerile din CSM sau despre revocarea vreunui membru al Consiliului Magistraturii.

„Nu numai Curtea de Apel Craiova, oricare instanţă din ţară, oricare magistrat, dacă a primit vreun telefon din partea mea sau a ministrului Justiţiei, că trebuie să acţioneze într-un anume fel vizavi de alegerile din CSM, demisia e un act prea puţin, eu îl văd, din punct de vedere moral”, a  susținut Manda.

Monica Macovei e convinsă că revocările de la CSM sunt doar urmările unui război politic.

„În primul rând este ilegal. Mai departe, dacă motivul este disperarea sau un plan bine pus la punct pentru a subordona CSM de către doamna Pivniceru sau de către Guvernul Ponta, rămâne de văzut. Până la urmă nici nu contează dacă e disperare sau intenţia planificată şi crearea tuturor acestor evenimente pentru a prelua puterea asupra Justiţiei. Văd ca un război împotriva unor oameni din CSM care nu răspund la comenzile politice ale USL exercitate prin doamna Pivniceru”, a conchis Macovei.

Surse: Pivniceru comandă revocările din CSM

Embed:

Urmăriți B1TV.ro și pe
`