Primarul Sibiului, Klaus Johannis: Întreaga construcție de impozite și taxe locale în România este greșită

Primarul Sibiului, Klaus Johannis: Întreaga construcție de impozite și taxe locale în România este greșită
Foto: evz.ro

Atac fără precedent al primarului Sibiului la adresa actualului Guvern. Klaus Johannis a criticat dur actualul sistem naţional de aplicare a taxelor şi impozitelor și le-a cerut guvernanţilor să respecte autonomia locală. Edilul sibian consideră aberant că, în România, Guvernul impune nivelul taxelor şi impozitelor pentru următorii trei ani şi cere ca baza de impozitare să fie stabilită anual, de consiliile locale.

Primarul Sibiului consideră că întreg sistemul de taxe și impozite locale este prost gândit de către Guvernul  Ponta. Johannis spune că autonomia locală este călcată în picioare de guvernanţi, care nu ţin cont de nicio sugestie venită de la administraţiile locale.

„Mi se pare aberant că trebuie să asteptăm să dea Guvernul o horărâre care priveşte impozitul pe trei ani. Ar trebui să se lucreze, evident, pe o bază anuală şi să se stabilească în funcţie de inflaţia aşteptată pentru anul fiscal pentru care se face impozitarea, nu pentru anul fiscal pentru care nu se face impozitarea. După părerea mea ar fi excelent să se țină cont de autonomia locală și în acest domeniu și vorbesc de o autonomie locală reală”, spune edilul.

Deasemenea, Johannis consideră că sistemul de calcul, făcut după actualul Cod Fiscal, este artificial.

„După părerea mea întreaga construcție de impozite și taxe locale în România este greșită. Se trece cu nonșalanță peste autonomia locală și cred că nu ar fi rău să sugerăm celor care au puterea să decidă, să se facă câteva schimbări care țin de schimbarea principiului. Este după părerea mea fundamental greșit ca Guvernul să stabiliească nivelul impozitelor și taxelor locale  pe toate palierele. Evident că este, probabil, bine să existe o marjă în care se poate lucra una reală, nu una artificială cum este acum Codul Fiscal”, mai precizează Klaus Iohannis.

Criticile lui Johannis la adresa Guvernului vin după ce, săptămâna trecută, edilul declarase că nu agreează ideea unei impozitări progresive. De asemenea, nu este prima dată când Klaus Johannis atacă guvernul Ponta. La finele anului trecut primarul Sibiului l-a „urecheat” public pe premier pentru că nu a acordat ajutorul promis pentru construirea unui spital regional de urgenţă în Sibiu.

Klaus Johannis critică Guvernul Ponta

Embed:

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie