Mașini exclusiviste: Porsche nu va mai vinde automobile mai ieiftine de 50.000 de euro

Mașini exclusiviste: Porsche nu va mai vinde automobile mai ieiftine de 50.000 de euro

Producătorul nemțesc de mașini sport Porsche a anunțat că nu se vor mai scoate la vânzare autoturisme mai ieftine de suma de 50.000 de euro, decizia fiind legată de dorința companiei de a fi văzută drept un producător de mașini exclusiviste.

Așadar, modele de mașini accesibile nu se vor mai afla pe lista Porsche.

Conducerea companiei a declarat că îşi doreşte să crească vânzările până la 200.000 de exemplare către anul 2018. Acest lucru va fi posibil odată cu creşterea gamei de modele, însă asta nu înseamnă că vom vedea un Porsche ieftin în viitor.

„Nici unul din viitoarele modele nu va costa mai puţin de 50.000 de euro” – a declarat pentru o revistă germană preşedintele Porsche, Matthias Müller, care este de părerea că o astfel de decizie ar avea un impact grav asupra imaginii Porsche de marcă de lux, scrie Capital

Cât despre viitoarele planuri ale companiei Porsche, în prezent germanii lucrează la un model mai mic ca Panamera, care în interiorul companiei, are nume de cod PAJUN (Panamera Junior) şi care se va lupta pe piaţă cu BMW Seria 5 şi Mercedes-Benz E-Class.

În plus, germanii mai lucrează la o versiune mai exclusivă pentru legendarul 911, care urmează să se bată cu modelele din gama Ferrari, iar deja în 2013 pe piaţă va fi lansat şi fratele mai mic a lui Cayenne, noul Macan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:28 - Un copil de 13 ani a dispărut în timpul unei excursii cu clasa. Ultima oară a fost văzut în Sovata
21:21 - Inelul de logodnă a lui Meghan Markle ascunde o poveste inedită. Cât valorează bijuteria
21:14 - Primarul Ciprian Ciucu și-a publicat raportul de activitate pe primul mandat. Ce investiții a făcut în Sectorul 6
21:06 - Reacția Marei Bănică, după ce a văzut scene degradante cu Raluca Pastramă, surprinse chiar de fostul soț. „M-a marcat foarte tare ce am văzut”
20:57 - Copilul care a tras cu arma în trafic era cu mama lui în mașină. S-a ales cu dosar penal
20:49 - Robert Sighiartău (PNL): „Povestea asta cu dăm premierul la alt partid, ca să arătăm că împărțim puterea, este o formă de manipulare tocmai ca să nu trezească aceeași frică și teamă pe care poporul, pe bună dreptate, o are față de PSD” (VIDEO)
20:47 - Sighiartău (PNL): „PSD se pregătește deja de planul de rezervă, acela de a guverna cu AUR. Sigur, o altă formulă de AUR – încearcă prin Târziu, prin alți lideri să guverneze după alegeri cu acest partid” (VIDEO)
20:26 - Germania a înregistrat primul caz de variola maimuței. Varianta virusului este mai periculoasă
20:21 - Un român a rămas fără mașină și fără o geantă plină de bani, după ce polițiștii au descoperit ce ascundea
20:14 - Vlad Nistor, despre acuzațiile PNL la adresa PSD: Asta ar fi, cred eu, cel mai înfiorător lucru care i s-ar putea întâmpla poporului român (VIDEO)