Radu Stroe: La această oră există 3 sate izolate și două drumuri județene blocate în Botoșani

Radu Stroe: La această oră există 3 sate izolate și două drumuri județene blocate în Botoșani

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a prezentat duminică dimineaţă situaţia drumurilor şi a satelor izolate din țară la ora actuală.

Potrivit ministrului, mai sunt doar 3 sate izolate în județul Botoșani, în sensul că nu pot circula autoturismele, și două drumuri județene blocate.

„În judeţul Botoşani, nu se poate ajunge în 3 sate, iar două pe două drumuri judeţene mai sunt încă probleme de circulaţie. Vorbim de aşezăminte omeneşti din trei sate, dar cel cu probleme este satul Ichimeni. Nu este izolare că nu se poate ajunge la ei. Nu pot circula autoturismele, din aceasta perspectivă sunt izolate. Urmează să se intervină, estimăm că acest lucru se va realiza până la ora 16.00-18.00. Tot în Botoşani, circulaţia nu este posibilă pe două drumuri judeţene: DJ 292 şi DJ 294. Este vorba despre un dop de 300 de metri, unde se va acţiona până la prânz“, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe.

Acesta a specificat că toate căile de comunicaţii, feroviare şi aeriene, sunt circulabile.

Radu Stroe a adăugat că mai există un pod de gheață format pe râul Bistriţa, în judeţul Neamţ.

„Este o situaţie aparte pe Bistriţa unde s-a creat fenomenul de zăpor, adică mai multe straturi de gheaţă. ISU are în vedere asta, cu dinamitare, totul este pregătit acolo, astfel încât să nu se creeze presiune prea mare pe râul respectiv“, a completat ministrul.

MAI are în teren 764 de efective, iar la nivel naţional, cu participarea altor instituţii ale statului, 2.203 persoane cu 1.043 de mijloace sunt pregătite să intervină.

Radu Stroe, despre zonele înzăpezite

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`