Marea Britanie a denumit o porțiune importantă din Antarctica în onoarea Reginei Elisabeta a II-a

Marea Britanie a denumit o porțiune importantă din Antarctica în onoarea Reginei Elisabeta a II-a
O porțiune importantă din teritoriul deținut de Marea Britanie în Antarctica va purta numele reginei Elisabeta a II-a, anunță oficiali britanici, drept onoare pentru sărbatorirea jubileului de diamant al...

O porțiune importantă din teritoriul deținut de Marea Britanie în Antarctica va purta numele reginei Elisabeta a II-a, anunță oficiali britanici, drept onoare pentru sărbatorirea jubileului de diamant al suveranei britanice.

Anunțul a fost făcut odată cu vizita reginei la domiciliul premierului, pe Downing Street, la primul consiliu al miniștrilor pe care l-a onorat cu prezența un suveran al Casei Regale, din 1781 în prezent, scrie BBC News.

”Acesta este un tribut potrivit adus Maiestatei Sale cu ocazia sărbătorii jubileului de diamant și sunt foarte mândru să fac acest anunț”, a anunțat ministrul de Externe, William Hague.

Teritoriul, cu o suprafață de două ori mai mare decât Marea Britanie, va fi numit ”Queen Elizabeth Land”. Teritoriul este populat aproape în exclusivitate cu pinguini, foci și diverse specii de păsări.

În 1908, Marea Britanie a devenit prima ţară care a reclamat un teritoriu din Antarctica, iar de atunci, Noua Zeelandă, Franţa, Norvegia, Australia, Chile şi Argentina au emis şi ele pretenţii teritoriale, pe care majoritatea celorlalte state nu le recunosc.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`