Cum ar putea arăta noul Cabinet Ponta și care sunt numele vehiculate pentru a conduce cele 28 de ministere

Cum ar putea arăta noul Cabinet Ponta și care sunt numele vehiculate pentru a conduce cele 28 de ministere

Liderii USL vor negocia astăzi funcţiile de miniştri în Guvernul Ponta 2. Ce se ştie până acum vor exista 22 de ministere, iar alianţa de centru-stânga, formată din PSD şi UNPR, respectiv alianţa de centru-dreapta, compusă din PNL şi PC, vor avea un număr egal de mandate. Bătălia se dă însă pe ministerele-cheie.

Cel mai important minister pe care şi l-au dorit ambele partide a fost cel al Finanţelor. Tabăra PSD, în frunte cu premierul desemnat Victor Ponta, a declarat nu demult că Finanţele trebuie să revină formaţiunii care dă premierul.

În schimb, liberalii îl susţin pe actualul ministru al economiei, Daniel Chiţoiu. Şi Varujan Vosganian, vicepreşedintele PNL, este în calcule pentru portofoliul de la Economie. Vosganian a scris însă pe blogul personal că nu va accepta oricum un loc în Guvernul Ponta 2.

Nu te lua după tot ce spune presa legat de ministere. Şi, oricum, nu voi accepta oricum un loc in Guvern. Dar în legătură cu aroganţa ai dreptate, trebuie sa ne mai gândim„, a scris Vosganian.

Şi preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a confirmat că există nume în actualul Executiv care nu se vor mai regăsi în viitorul Cabinet Ponta, dar a precizat că deţinătorii acelor portofolii nu mai doresc să continue în calitate de miniştri, ci optează pentru activitatea parlamentară.

Da, există nume care nu se vor mai găsi în Guvernul viitor, deoarece nu doresc să continue în calitate de miniştri, nu pentru că prestaţia lor nu ar fi fost mulţumitoare sau pentru că cineva, eu sau alţi colegi nu i-am mai dori acolo. Există oameni care fac opţiunea pentru activitatea parlamentară şi nu ministerială„, a spus Antonescu.

În dreptul portofoliul de la Ministerul Apărării, apare numele lui Mircea Duşa. La Ministerul de Interne favorit să preia postul este liberalul Radu Stroe, actualul ministru al Administratiei. Insă titularii acestor portofoliilor nu au locurile sigure. PNL şi PSD ar putea face schimb de locuri. Totodată ministerul Marilor Proiecte nu va exista ci va fi un ministru in subordinea secretarului general al Guvernului.

Liderul PNL de Iasi, Relu Fenechiu, isi doreste ministerul Transporturilor si are toata sustinerea lui Crin Antonescu, dar se pare că nu si a premierului Victor Ponta. Raed Arafat nu va mai fi ministrul sănătaţii, locul său putand fi luat de liberalul Eugen Nicolăescu. La Educaţie, pentru fotoliu de ministru este favorit Mihnea Costoiu, iar la Comunicaţii, Dan Nica.

Au fost anunţaţi şi vicepremierii. Aici apare numele lui Liviu Dragnea, care va deţine şi portofoliul de la Administraţie şi Dezvoltare Regională, Daniel Chiţoiu va fi şi ministru al Finanţelor, iar Gabriel Oprea va fi vicepremier fără potrofoliu.

Iată cum ar putea arăta Guvernul Ponta 2:

Vicepremieri

Liviu Dragnea
Daniel Chițoiu
Gabriel Oprea

Guvernul Ponta 2

Ministerul pentru Buget – Liviu Voinea
Ministerul Apărării – Mircea Dușa
Ministerul de Externe – Titus Corlățean
Ministerul Energiei – Iulian Iancu
Ministerul Comunicaţiilor – Dan Nica
Ministerul Administraţiei şi Dezvoltării – Liviu Dragnea
Ministerul Industriei şi Comerţului – Darius Vâlcov
Ministerul Fondurilor Europene – Eugen Teodorovici
Ministerul Educaţiei – Mihnea Costoiu
Ministerul Mediului – Rovana Plumb
Ministerul Marilor Lucrări Publice – Dan Șova
Ministerul Finanţelor – Daniel Chițoiu
Ministerul Sănătăţii – Eugen Nicolăescu
Ministerul Culturii – Puiu Hașotti
Ministerul Agriculturii – Daniel Constantin
Ministerul Transporturilor – Relu Fenchiu
Ministerul de Interne – Radu Stroe
Ministerul Muncii – Alina Gorghiu
Ministerul Pădurilor şi Apelor – Ovidiu Silaghi
Ministerul IMM – Maria Grappini
Ministerul Turismului şi Mediul de Afaceri – Eduard Hellvig
Ministerul Justiţiei – Mona Pivniceru sau Tudor Chiuariu
Ministerul Economiei – Varujan Vosganian
Ministrerul Tineretului – Alin Petrache
Ministerul pentru Relaţia cu parlamentul – Mihai Voicu
Ministru delegat pentru dialog social – Liviu pop
Ministru delegat pentru cercetare – Șerban Valeca
Ministru delegat pentru românii de pretutindeni – Ramona Mănescu

Cum ar putea arăta noul Cabinet Ponta

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare