Victor Ponta: Gabriel Oprea, Liviu Dragnea și PNL vor avea funcții de vicepremier

Victor Ponta: Gabriel Oprea, Liviu Dragnea și PNL vor avea funcții de vicepremier

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Gabriel Oprea, Liviu Dragnea și PNL vor avea funcții de vicepremier.

Victor Ponta  a declarat că UNPR nu are portofolii în Guvern, dar are vicepremier.

Partidul Conservator va avea portofolii în noul Guvern, dar nu va avea un vicepremier.

Referitor la numirea lui Nicolae Păun pentru funcția de vicepremier, Victor Ponta a susţinut că nu s-a discutat niciodată cu grupul minorităţilor naţionale despre funcţii în Guvern.

Liderul PNL Crin Antonescu a adăugat că până la acest moment în interiorul partidului nu s-a discutat despre nominalizările pentru funcţiile din Guvern.

Surse din interiorul USL au susținut inițial, că noul Cabinet Ponta va avea patru vicepremieri, respectiv Liviu Dragnea (PSD), Daniel Chiţoiu (PNL), Gabriel Oprea (UNPR) şi Nicolae Păun (minorităţi naţionale), acesta din urmă urmând să conducă şi Ministerul pentru Minorităţi.
Ponta a precizat că UNPR nu va avea portofolii în Guvern până la unificarea cu PSD, deţinând, pentre Gabriel Oprea, doar o funcţie de vicepremier fără portofoliu. „Am decis în cadrul ACS că UNPR, până la momentul în care vom finaliza procedurile de unificare, nu va avea portofolii în viitorul Guvern, însă domnul Oprea va fi viceprim-ministru fără portofoliu şi mă va sprijini în ceea ce priveşte politicile de securitate naţională şi ordine publică”, a spus Ponta.

El a arătat că o funcţie de vicepremier va reveni PNL, iar de la PSD Liviu Dragnea va coordona descentralizarea şi dezvoltarea regională. „Există o funcţie de viceprim-ministru cu atribuţii în domeniul fiscal, economic, care va reveni PNL, iar domnul Dragnea va coordona tot ceea ce ţine de descentralizare şi dezvoltare regională”, a adăugat Ponta.

La rândul său, preşedintele PNL Crin Antonescu a precizat că PNL va avea o funcţie de vicepremier, persoana care o va ocupa urmând a fi votată de conducerea partidului. „Un post de vicepremier revine PNL, dar toate persoanele care vor ocupa aceste portofolii urmează a fi decise la nivelul PNL şi după aceea discutate cu premierul. Deci nu putem spune în acest moment că domnul Chiţoiu sau altcineva este ministru în Cabinetul Ponta. Niciun nume şi niciun candidat din partea PNL nu a fost decis, pentru că asta urmează să o facem într-un calendar pe care îl vom stabili împreună cu premierul”, a spus Antonescu.

Liderul PNL a mai spus că PC nu va avea o funcţie de premier. „Nu, PC are portofolii în Guvern, dar nu are vicepremier. UNPR nu are portofolii, dar are vicepremierul”, a spus Antonescu, care a arătat că vicepremierul ACD va fi de la PNL.

Ponta: Vor fi 3 vicepremieri

Embed:

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie