Teodor Baconschi: Rachetele balistice nu pot fi confundate cu un cârd de gâște

Teodor Baconschi: Rachetele balistice nu pot fi confundate cu un cârd de gâște

Invitat, luni seară, la emisiunea Evenimentul Zilei, ministrul de externe Teodor Baconschi a descris utilitatea practică a scutului antirachetă ce va fi instalat în România, depășind cadrul pur teoretic și intrând în detaliile practice ale operațiunilor militare în care ar putea fi implicată bateria de rachete.

În privința scutului antirachetă de la Deveselu, ministrul a explicat că o eventuală consultare a României în privința utilizării efective a acestuia este impractică, pentru că fiind vorba de rachete balistice, “comanda de atacare a unei ținte se ia în câteva secunde, nu cred că o procedură parlamentară ar mai putea fi angajată” a spus Baconschi.

“E vorba de o detectare radar și pe satelit, important e că nu ai cum să confunzi om rachetă balistică cu un cârd de rațe. Ținta este clară, este dezmembrată în spațiul extraatmosferic, prin forță cinetică” a explicat Teodor Baconschi.

Baconschi, despre scutul antirachetă: Comanda de atacare a unei ținte se ia în câteva secunde

Despre statutul personalului american de la Deveselu, Baconschi a declarat că pe acestă temă va fi semnat un acord SOFA, semnat în toate țările în care există personal militar american staționat,  care va determina jurisdicția căreia vor fi supuși militarii SUA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`