Ministrul Dan Nica şi-a câştigat colegiul din Galați cu un scor record – 75,41%

Ministrul Dan Nica şi-a câştigat colegiul din Galați cu un scor record - 75,41%

Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor, deputatul PSD Dan Nica, a câştigat Colegiul 5 din Galați, cu 19.998 de voturi, obţinând un scor record de 75,41%.

De asemnea, Florin Pâslaru, a cărui candidatură fusese contestată pe motiv de incompatibilitate, dar şi liderul PC Galaţi, Eugen Durbacă, al cărui nume apare într-una dintre afacerile orchestrate de către Mihail Boldea, au câştigat mandate de parlamentar la Galaţi.

USL a câștigat nouă mandate de deputat şi patru de senator, candidaţii alianţei obţinând fiecare peste 50 la sută din voturi în toate colegiile, informează Mediafax.

Astfel, Colegiul 1 pentru deputaţi a fost câştigat de liderul PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, care a obţinut 72,19% din voturi. În Colegiul 2 cele mai multe voturi a primit candidatul USL Laurenţiu Chirvăsuţă – 56,32%, fiind urmat de fostul şef al organizaţiei judeţene a PDL Mircea Toader, care a obţinut doar 24,29%.

Colegiul 3 a revenit tot unui membru USL, George Scarlat obţinând 64,33%, pe locul al doilea fiind Eugen Chebac de la PPDD, cu 22,68%.

În Colegiul 4 învingător este Viorel Ştefan, USL, cu 68,42%, iar Colegiul 5 a fost câştigat de liderul PSD Galaţi şi ministru al Comunicaţiilor Dan Nica cu 75,41% din voturi.

Colegiul 6 a fost câștigat de social-liberalul Florin Pâslaru, cu 56,33%, urmat de liderul PDL Galaţi, Doruleţ-Nelu Resmeriţă care a obţinut 18,84%.

În Colegiul 7 pe primul loc s-a situat Lucreţia Roşca de la PSD, care a obţinut 63,51%, în timp ce Colegiul 8 a fost câştigat de purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, care a obţinut 69,56%. În Colegiul 9, social-democratul Aurel Nechita a obţinut 64,72% dintre voturi.

La Senat, în Colegiul 1 a câştigat candidatul USL Ionel-Daniel Butunoi cu 66,20%, iar în Colegiul 2, social-democratul Gheorghe Sagian care a primit 74,74% din voturi. Colegiul 3 a fost adjudecat de liberalul Paul Ichim cu 62,55%, iar în Colegiul 4 cel mai mare număr de voturi l-a primit liderul PC Galaţi, Eugen Durbacă, obţinând 64,67% din voturi.

Judeţului Galaţi i-ar mai putea reveni la redistribuirea mandatelor încă două sau trei locuri în Camera Deputaţilor, care vor reveni candidaţilor ARD şi PPDD. Cei care ar putea ajunge în Parlament după redistribuire sunt reprezentantul PDL Mircea Toader şi cel al PPDD, Eugen Chebac.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei