Ponta, mesaj pentru Băsescu și ARD: "Cine va ridica sabia, de sabie va muri. 2012, anul victoriei pentru USL"

Ponta, mesaj pentru Băsescu și ARD: "Cine va ridica sabia, de sabie va muri. 2012, anul victoriei pentru USL"

Premierul Victor Ponta a lansat, după închiderea secțiilor de votare din cadrul alegerilor parlamentare, un mesaj pentru președintele Traian Băsescu și pentru ARD, spunând că pe viitor „cine va ridica sabia, de sabie va muri”.

Acesta l-a nominalizat pe șeful statului drept unul dintre cei care trebuie să înțeleagă acest mesaj, dar și pe cei care, în opinia sa, au fost la baza ultimilor ani pierduți de către România.

Am câștigat o bătălie extrem de importantă. De mâine trebuie să ne apucăm iar de treabă.  Cei care au suportat această lună plină de calomnii și mizerii, le mulțumesc.  Cer tuturor actorilor politici, începând cu președintele, să înțelegem că România are nevoie de o perioadă de pace. În perioada următoare cineva va ridica sabia, de sabie va muri. Sper ca mesajul să fie înțeles de toți cei care au stat la baza ultimilor ani pierduți de România„, a spus Ponta.

Șeful Guvernului a apreciat că 2012 a reprezentat anul victoriei pentru USL și că 2013 trebuie să fie un an al reconstrucției, România având nevoie de o perioadă în care să se recupereze după luptele politice din ultima vreme.

Avem misiunea ca până la sfârșitul anului să formăm un Guvern, noua guvernare a României trebuie să ducă mai departe speranțele uriașe ale celor care au venit astăzi la vot. Este un an în care trebuie să depășim lupta politică, cred că în 2013 vom reuși să evităm greșelile făcute în ultimii ani de cei care au fost la putere.

2012 a fost pentru USL anul victoriei, 2013 trebuie să fie anul reconstrucției, să arătăm că putem fi împreună ca neam”, a mai spus Ponta.

Co-președintele USL a încheiat arătând că USL are proiecte majore planificate pe viitor, printre care revizuirea Constituției.

Avem proiecte importante pe viitor, inclusiv revizuirea constituției, pentru evitarea conflictelor constituționale și pentru o reformă administrativă„, a informat Victor Ponta.

De altfel, premierul a anunțat și că USL va discuta cu UDMR pentru formarea unei majorități guvernamentale și parlamentare.

Vezi AICI mai multe detalii despre viitoarele discuții USL – UDMR.

Ponta, către Băsescu și ARD: Cine va ridica sabia, de sabie va muri

Embed:

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei