Starbucks se oferă să platească taxe de 20 milioane de lire în Marea Britanie, deşi nu a înregistrat profit

Starbucks se oferă să platească taxe de 20 milioane de lire în Marea Britanie, deşi nu a înregistrat profit

Compania americană Starbucks va plăti taxe de 10 milioane de lire sterline Marii Britanii, în încercarea de a recâștiga clienții indignați de informațiile potrivit cărora în ultimii trei ani reprezentanții cafenelei nu au plătit niciun fel de impozit pe profit.

Kris Engskov, directorul general al Starbucks, a afirmat că este surprins de amploarea pe care a luat-o nemulțumirea publică provocată de aranjamentele contabile folosite de companie și a precizat că plățile vor fi făcute către fiscul britanic, timp de doi ani, chiar dacă lanțul de cafenele nu a realizat profit.

Experții fiscali și politicienii au declarat că decizia unilaterală reprezintă o bătaie de joc la adresa sistemului fiscal, reamintind că impozitul pe profit nu este opțional, scrie DailyMail.

Engskov a anunțat , în fața reprezentanților Camerei de Comerț din Londra, că va plăti un impozit mai mare în Marea Britanie, peste nivelul cerut de lege.

„Această decizie este gestul corect. Am auzit acest lucru, clar şi tare de la clienţii noştri”, a spus Engskov.

Starbucks a evitat în ultimii trei ani plata impozitului pe profit prin intermediul unor plăţi internaţionale complexe în cadrul grupului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`