Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat arestarea lui Ion Stan

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat arestarea lui Ion Stan

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a emis avizul pentru arestarea preventivă a lui Ion Stan. Fostul deputat PSD este acuzat de trafic de influență, după ce acesta a cerut, de la un om de afaceri care l-a denunţat, 130.000 de lei, din care a primit jumătate, pentru a-l ajuta să obțină contracte pentru lucrări publice cu primăriile din județ.

Preşedintele Comisiei, deputatul PDL Daniel Buda, a făcut acest anunţ. El a cerut, de asemenea, grupului PSD să se reunească de urgenţă pentru a emite un punct de vedere pe tema cererii în cazul Stan.

Deputatul Ion Stan şi avocatul său, Doru Viorel Ursu, au participat, luni dimineaţă, mai puţin de jumătate de oră, la lucrările Comisiei Juridice, unde se dicută cererea de arestare preventivă a parlamentarului, cei doi plecând fără a face declaraţii presei.

Săptămâna trecută, Comisia a amânat o decizie la solicitarea Ministerului Justiţiei de încuviinţare a arestului preventiv şi a cerut mai multe acte procurorilor. Ministrul Justiţiei a transmis, marţi, preşedintelui Camerei Deputaţilor solicitarea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan, acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă.

În ordonanța de ÎUP se arată că există date și indicii temeinice că în perioada 12-14 noiembrie 2012, deputatul PSD a pretins suma de bani de la persoana care l-a denunțat, bani destinați pentru achiziționarea combustibilului pentru autoturisme ce urmau a fi folosite în cursul campaniei electorale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`