MAE: România s-a abţinut de la votul din Adunarea Generală a ONU privind statutul Palestinei

MAE: România s-a abţinut de la votul din Adunarea Generală a ONU privind statutul Palestinei
România s-a abţinut de la votul din Adunarea Generală a ONU privind proiectul de rezoluţie referitor la "Statutul Palestinei în Organizaţia Naţiunilor Unite", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor...

România s-a abţinut de la votul din Adunarea Generală a ONU privind proiectul de rezoluţie referitor la „Statutul Palestinei în Organizaţia Naţiunilor Unite”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

„România a votat abţinere la proiectul de rezoluţie propus şi a prezentat în cadrul unei intervenţii în sesiunea Adunării Generale argumentele pentru aceasta poziţie. Totodată, s-a asociat declaraţiei prezentate de Uniunea Europeană privind contextul dezbaterii rezoluţiei”, se arată în documentul amintit.

Decizia are la bază poziţia de principiu pe care o promovează România, bazată pe dialog şi negocieri directe între părţi, în cadrul formatelor de reglementare recunoscute la nivel internaţional şi al acordurilor existente.

„În baza aceleiaşi concepţii, România nu favorizează iniţiativele unilaterale, indiferent care ar fi partea iniţiatoare, întrucât acestea pot avea efecte contrare reluării negocierilor din procesul de pace”, precizează MAE.

Palestina a devenit, joi, stat observator al Organizaţiei Naţiunilor Unite. Aproape 140 de state au fost pentru adoptarea rezoluţiei, în timp ce Statele Unite sau Canada s-au împotrivit noului statut al Palestinei. Germania și Marea Britanie au fost de asemenea printre statele care s-au abținut.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`