Japonia a aprobat al doilea program de stimulare a economiei într-o lună, în valoare de 11 miliarde dedolari

Japonia a aprobat al doilea program de stimulare a economiei într-o lună, în valoare de 11 miliarde dedolari
Japonia a aprobat un al doilea program de stimulare a economiei, în decurs de o lună, în valoare de 11 miliarde de dolari, scrie Financial Times. Premierul nipon, Yoshihiko Noda, afirmă că încearcă să impulsionez...

Japonia a aprobat un al doilea program de stimulare a economiei, în decurs de o lună, în valoare de 11 miliarde de dolari, scrie Financial Times.

Premierul nipon, Yoshihiko Noda, afirmă că încearcă să impulsioneze economia înainte de alegerile generale din decembrie. Măsurile, finanţate din fonduri de rezervă ale Guvernului japoney, includ activităţi de reconstrucţie în regiunile afectate de cutremurul din martie 2011, susţinerea pieţei muncii şi a companiilor mici, care duc lipsă de lichidităţi.

Programul de stimulare este aproape dublu faţă de un pachet de măsuri pe care Executivul l-a anunţat în octombrie, destinat mai ales lucrărilor de reconstrucţie.

Valoarea programului este aproape dublă faţă de un pachet de măsuri anunţat la sfârşitul lui octombrie, destinat în special lucrărilor de reconstrucţie.

Japonia se află în prag de recesiune tehnică, a 5-a în ultimii 15 ani.

PIB-ul Japoniei s-a contractat cu 0,9% în perioada iulie-septembrie, principalul factor negativ pentru economie fiind declinul exporturilor.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`