Noi greve anunțate în luna decembrie de către sindicatele din Spania

Noi greve anunțate în luna decembrie de către sindicatele din Spania
Sindicatele companiei aeriene spaniole Iberia au anunţat şase zile de grevă, pe 14 decembrie şi de pe 17 pe 21 decembrie, pentru a protesta faţă de planul de restructurare anunţat de conducerea companiei. Acesta...

Sindicatele companiei aeriene spaniole Iberia au anunţat şase zile de grevă, pe 14 decembrie şi de pe 17 pe 21 decembrie, pentru a protesta faţă de planul de restructurare anunţat de conducerea companiei. Acesta prevede disponibilizarea a peste 4.500 de angajaţi.

În grevă vor intra toţi salariaţii, cu excepţia piloţilor, care se află în cursul unor negocieri. Sindicatele spun că sunt gata să discute despre  reduceri salariale şi creşterea producţiei, dar exclud concedierile.

„Suntem în pragul unei acţiuni de grevă continuă. Nu vrem să afectăm populaţia care pleacă în vacanţă sau care vrea să treacă un pod. Din acest motiv am ales aceste date. Dacă nu se va găsi o soluţie din partea conducerii înainte de 21 decembrie, se va decide asupra unui nou calendar al zilelor de grevă”, a declarat Jose Carrillo, secretarul organizaţiei sectorului aerian din cadrul CCOO.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`