Român de 32 de ani, arestat în Marea Britanie după ce a furat 3,5 milioane de euro de pe 9.000 de carduri

Român de 32 de ani, arestat în Marea Britanie după ce a furat 3,5 milioane de euro de pe 9.000 de carduri
Un român a fost arestat, marți, după ce a fost prins în flagrant în timp ce încerca să-și recupereze un cititor de carduri, de la un bancomat din orașul britanic Minehead. Potrivit Daily Mail, Leonid Rotaru,...

Un român a fost arestat, marți, după ce a fost prins în flagrant în timp ce încerca să-și recupereze un cititor de carduri, de la un bancomat din orașul britanic Minehead. Potrivit Daily Mail, Leonid Rotaru, în vârstă de 32 de ani, a furat aproximativ 3,5 milioane de euro din 9.000 de conturi bancare.

Polițiștii britanici l-au prins exact când acesta s-a întors să recupereze cititorul de carduri de la un ATM. La domiciliul acestuia au fost găsite datele a peste 9.000 de carduri bancare. Polițiștii spun că bărbatul face parte dintr-o rețea organizată.

„Se vede după calitatea echipamentelor pe care le-a atașat pe ATM-uri, dar și după cantitatea de detalii care au fost găsite în calculatorul acestuia. Acțiunea a fost bine organizată și condusă, având legături foarte bune”, a declarat polițistul de caz Barry Douglas.

Anchetatorii spun că Leonid Rotaru folosea un cititor de carduri foarte sofisticat, pe care îl monta în slotul de card din ATM. Utilizatorii își treceau fără să știe dispozitivul prin bancomat, care le înregistra datele personale. O cameră mică filma apoi victima când introducea PIN-ul.

Românul a fost filmat în timp ce își recupera cititorul de pe bancomat, imaginile fiind de neconstestat. Acesta a pledat vinovat pentru patru acuzații de fraudă și posesie de cititoare de carduri.

Român arestat pentru furt de pe carduri bancare

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`