DNA cere arestarea deputatului PSD Ion Stan: Camera Deputaților, convocată miercuri pentru a dezbate cazul

DNA cere arestarea deputatului PSD Ion Stan: Camera Deputaților, convocată miercuri pentru a dezbate cazul

UPDATE 13:00: Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a transmis preşedintelui Camerei Deputaţilor solicitarea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan.

„Astăzi, 27 noiembrie 2012, ministrul Justiţiei a transmis preşedintelui Camerei Deputaţilor solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a domnului deputat Stan Ion, acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă, ce fac obiectul unui dosar penal instrumentat de către procurorii anticorupţie”, se arată într-un comunicat de presă al MJ.

DNA a cerut marți arestarea deputatului PSD Ion Stan, cercetat pentru trafic de influenţă. În cazul în care Parlamentul va aproba cererea DNA, deputatul va fi dus în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care la rândul său trebuie să decidă dacă Stan va fi cercetat în libertate sau în stare de arest preventiv.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor se va reuni miercuri, la ora 10, pentru a discuta cazul deputatului.

„Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a înaintat ministrului Justiției solicitarea de a sesiza Parlamentul României – Camera Deputaților pentru a cere, în conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constituția României, art. 24 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și senatorilor (republicată) și art. 193 din Hotărârea Camerei Deputaţilor nr. 8/1994 (republicată) privind Regulamentul Camerei Deputaților, încuviințarea arestării deputatului STAN ION, inculpat în dosarul nr. 334/P/2012, în sarcina căruia au fost reținute două infracţiuni de trafic de influenţă”
, se arată într-un comunicat de marți emis de DNA.

Între timp, ANI a cerut verificarea averii lui Ion Stan, după ce acesta a fost acuzat că a cerut bani pentru campania electorală. Stan a fost din nou audiat, marți, la DNA.

Ion Stan, deputat de Dambovița, vicepreședinte al Comisiei SRI din Camera Deputatilor, este acuzat de trafic de influență. Acesta ar fi cerut unui om de afaceri suma de 1.300.000 de lei, din care a primit jumătate, pentru a-l ajuta să obțină contracte pentru lucrări publice cu primăriile din județ. (Detalii AICI)

Ion Stan candidează din partea USL pentru un nou mandat de deputat într-un colegiu din Dâmboviţa, la alegerile din 9 decembrie. Deocamdată, Stan a anunţat că nu are de gând să demisioneze din Parlament şi îşi va continua campania electorală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`