Ponta îi sugerează lui Băsescu să accepte noii şefi de la DNA şi Parchetul General: " Kovesi a avut aviz negativ de la CSM"

Ponta îi sugerează lui Băsescu să accepte noii şefi de la DNA şi Parchetul General: " Kovesi a avut aviz negativ de la CSM"

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că audierea lui Ioan Irimie şi Tiberiu Niţu, cele două propuneri din partea ministrului Justiţiei pentru funcțiile de procuror al României și procuror-șef al DNA a fost o „mascaradă”, scrie gândul.

Cu această ocazie, premierul a menţionat că şeful statului a mai numit procurori cu aviz negativ de la CSM, respectiv pe Laura Codruţa Kovesi.

„Doamna ministru a făcut două propuneri, într-o audiere mascaradă au fost respinse, preşedintele trebuie să se pronunţe. Am auzit că nu poate să numească domnul preşedinte pe cineva la care CSM a dat aviz negativ, şi am zis «Ei, aş… Dar doamna Kovesi a avut aviz negativ»”, a susţinut Ponta.

El a fost completat de preşedintele PNL, Crin Antonescu: „Nu era CSM-ul bun atunci”.

„Atunci era CSM-ul rău, acum e CSM-ul bun..”, a continuat premierul, precizând ironic că se aşteaptă să fie anchetat de inspecţia judiciară a CSM pentru aceste declaraţii.

Ioan Irimie şi Tiberiu Niţu au fost audiaţi joi de Secţia pentru procurori a CSM, care a dat un aviz negativ de numire a acestora. Ambii au înregistrat cinci voturi „împotrivă” şi unul favorabil, acesta aparţinând ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru.

În urmă cu două săptămâni, ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a declarat că în cazul respingerii lui Tiberiu Niţu și Ioan Irimie pentru funcţiile de procuror general al României şi procuror şef al DNA, ”probabil” îi va desemna pe următorii doi în ordinea nominalizărilor pe care le-a făcut. (Detalii AICI)

Astfel, în cazul unui refuz, este posibil ca Elena Hach să fie propusă ca procuror general al României, iar Claudiu Dumitrescu ca procuror şef al DNA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`