Ambasadorul Israelului la București: Teroriștii de la Hamas și Hezbollah sunt antrenați de experți iranieni. Nimeni nu este imun la terorism

Ambasadorul Israelului la București: Teroriștii de la Hamas și Hezbollah sunt antrenați de experți iranieni. Nimeni nu este imun la terorism

Ambasadorul Israelului la București, Dan Ben-Eliezer, a declarat joi, în emisiunea „Aktualitatea”, de pe B1 TV, că Iranul este în spatele tuturor acțiunilor de terorism global, apreciind că teoriștii din grupările Hamas și Hezbollah sunt antrenați de experți iranieni.

„Iranul este în spatele acestor acțiuni de terorism global. Iranul este aproape de Hamas și Hezbollah, care sunt antrenate de experți iranieni, armamentul este trimis și se face traficul cu el în Gaza și ajunge prin Liban în Siria”, a declarat ambasadorul.

În ceea ce privește conflictul violente cu Fâșia Gaza din ultimele zile, Dan Ben-Eliezer a precizat că Israelul este o țară iubitoare de pace și nu dorește violență.

„Scopul nostru a fost de a opri rachetele trimise de teroriști către populația civilă. Viața lor a fost deranjată, nu există guvern care să lase oameni după porți închise, să aibe doar câteva secunde să alerge spre adăposturi. Am decis să oprim rachetele și să distrugem infrastructura teroriștilor. Îl vom ruga pe Barack Obama să ne ajute la încetarea focului și să ajungem la o înțelegere. Eu cred că acești 4 mediatori vor încera să promoveze pacea. Israelul este o țară iubitoare de pace”, a mai spus ambasadorul.

„Turcia este un jucător cheie în regiune și am dori ca relatia dintre Turcia și Israel să fie refacută. Credem că Turcia va conștientiza faptul că în această revoltă din Orientul Mijlociu poate fi o ancoră”, a mai afirmat israelianul.

Dan Ben-Eliezer a mai precizat că reprezentanții Hamas-ului sunt în stare de orice.

„Cred că acest grup ar face orice pentru a promova ideologia și interesul său. Ținta este să ia bani destinați ajutoarelor umanitare și proiectelor sociale și să-i folsoească doar pentru scopul lor terorist”, a mai spus ambasadorul.

Întrebat dacă România ar putea fi ținta unui atac terorist, el a răspuns că „terorismul lovește peste tot”.

„Știm foarte bine ce s-a întâmplat în Burgas. Care este legătura dintre Bulgaria și acest tip de terorism? Terorismul lovește peste tot. Nimeni nu este imun. Hezbollah-ul este legat de acest atac terorist de la Burgas. La câteva săptămâni dupa atacul de la Burgas a fost o declarație a unui fundamentalist care a spus ca România este un pământ islamic, lucru condamnat de guvernul României”, a mai spus Dan Ben-Eliezer.

Ambasadorul israelian în România: Terorismul este peste tot

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`