Ministrul Economiei din Ungaria, Gyorgy Matolcsy: Traderii de la Londra sunt piraţii financiari ai lumii

Ministrul Economiei din Ungaria, Gyorgy Matolcsy: Traderii de la Londra sunt piraţii financiari ai lumii
Foto: mediafax.ro

Ministrul Economiei din Ungaria, Gyorgy Matolcsy, consideră că traderii de la Londra sunt “pirații financiari ai lumii”. Potrivit acestuia, traderii londonezi consideră țara sa o corabie plină de comori care trebuie jefuită.

“Pirații financiari” obțin profit din fluctuația cursului de schimb al forintului, moneda națioanală a Ungariei, și mențin randamentele obligațiunilor de stat la niveluri ridicate, a mai spus Matolcsy, adăugând că interesul acestora este de a menține incertitudinea economică printr-un amalgam între veștile rele și bune despre Ungaria.

Din acest motiv, ratingul ţării trebuie retrogradat din când în când, Ungaria trebuie ameninţată din când în când cu retrogradarea ratingului de credit şi trebuie ţinută sub asediu constant de către Bruxelles şi de către mass-media„, a declarat Matolcsy, citat de Free Hungary.

De asemenea, ministrul ungar al Economiei este de părere că acești ”pirați” nu vor ca Ungaria să ajungă la un acord cu FMI pentru că atunci s-ar pune capăt incertitudinilor, fapt ce ar putea însemna o revenire a economiei ungare.

Ungaria se află în negocieri cu FMI pentru un acord preventiv în valoare de circa 15 miliarde de euro încă din luna iulie a acestui an.

Reacţiile traderilor britanici la afirmaţiile ministrului ungar nu au întârziat să apară.

Cercetarea noastră se bazează pe o analiză aprofundată şi sper ca persoanele care citesc studiile noastre să vadă acest lucru. În plus, suntem complet independenţi – nu facem investiţii pe piaţa financiară„, a spus Neil Shearing, economist şef specializat pe pieţele emergente la Capital Economics din Londra.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`