Gruparea Hamas cere încetarea focului în Fâșia Gaza. Benjamin Netanyahu: Israelul e pregătit să intensifice operațiunile

Gruparea Hamas cere încetarea focului în Fâșia Gaza. Benjamin Netanyahu: Israelul e pregătit să intensifice operațiunile
Grupul militan palestinian Hamas a solicitat deblocarea Fâșiei Gaza de către Israel și încetarea raidurilor care durează de cinci zile, a anunțat un oficial palestinian, citat de CNN. Duminică, Hamas a...

Grupul militan palestinian Hamas a solicitat deblocarea Fâșiei Gaza de către Israel și încetarea raidurilor care durează de cinci zile, a anunțat un oficial palestinian, citat de CNN.

Duminică, Hamas a anunțat că o familie formată din zece membri a murit în urma unui atac aerian israelian. De cealaltă parte, oficialii israelieni au precizat că gruparea Hamas a lansat nu mai puțin de 150 de rachete într-o singură zi.

Nabil Sha’ath, unul din negociatorii palestinieni, a declarat că Hamas vrea încetarea ” violențelor și a asediului draconic asupa Gaza, care împiedică pe oricine să intre sau să iasă din regiune, astfel încât viața să revină la normal.”

Președintele Palestinian Mahmoud Abbas a precizat că păstrează contactul permanent cu Khaled Meshaal, liderul exilat al grupării Hamas, și a cerut solidaritatea palestinienilor pe perioada conflictului.

Pe de altă parte, premierul israelian Benjamin Netanyahu susţine că armata ţării sale este pregătită să „intensifice în mod semnificativ” operaţiunea sa militară în Fâşia Gaza.

„Armata este pregătită să intensifice în mod semnificativ operaţiunea. Militarii sunt pregătiţi pentru orice eventualitate”.

Mii de rezervişti israelieni, blindate, buldozere şi tancuri au fost poziţionate la frontiera cu Fâşia Gaza. Un raid al armatei israeliene a lovit un centru de presă din Gaza. Cel puţin şase jurnalişti au fost răniţi, au anuntat surse medicale palestiniene. Totodată, doi palestinieni au fost ucişi la scurt timp după atac într-un alt raid în nordul Fâşiei Gaza.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`