Europarlamentarul Cătălin Ivan, candidat USL la Iaşi, străin pentru electorat: „Parcă e Oajdea când era mai tânăr”

Europarlamentarul Cătălin Ivan, candidat USL la Iaşi, străin pentru electorat: „Parcă e Oajdea când era mai tânăr”
Foto: evz.ro

Reprezintă Iaşiul, dar şi România în Parlamentul European. Însă ieşenii nici nu ştiu despre cine este vorba. După 3 ani de mandat în Parlamentul European, pesedistul Cătălin Ivan, liderul europarlamentarilor PSD, nu s-a făcut cunoscut prin vreo iniţiativă care să ajute urbea, ci doar prin câteva scandaluri cu iz dâmboviţean.

Pe principiul, am ales dar nu ştiu pe cine, ieşenii au făcut eforturi de memorie ca să-l recunoască după fotografie.

„Parcă seamănă cu Oajdea când era mai tânăr”, a spus o femeie.

„Nu știu cum îl cheamă, dar îl cunosc. El încă e în funcție, băiatul. L-am văzut la televizor”, a mai spus un bărbat.

Dacă printre cei care l-au trimis în Parlamentul European numele şi imaginea lui Cătălin Ivan nu spune nimic, la Bruxelles pesedistul s-a făcut remarcat. În septembrie, Ivan i-a spus comisarului european pe Justiţie Viviane Reding că s-a transformat în agentul electoral al preşedintelui Traian Băsescu. Asta, în contextul unei dezbateri la Bruxelles pe tema referendumului de demitere a şefului de stat de pe 29 iulie.

„V-aţi comportat exact ca un agent electoral al lui Traian Băsescu, aşa cum arătaţi îmbrăcată cu haina portocalie, ca un membru PDL desăvârşit care îl susţine necondiţionat pe Traian Băsescu”, a declarat Cătălin Ivan.

Reacţia social-democratului nu a rămas fără ecouri în presa din România. Într-un editorial, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a taxat dur ieşirea lui Cătălin Ivan.

„Nu m-am referit la europarlamentarul PSD pentru care dovada „băsismului” doamnei comisar Viviane Reding e taiorul portocaliu, deoarece n-a făcut decât să transmită Europei o informaţie exactă despre persoana d-sale, nu despre poporul român: aceea că e un imbecil”, scria Cristian Tudor Popescu într-un editorial în Gândul.

Cătălin Ivan, necunoscut de oamenii din Iași, orașul unde candidează

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`