București: Parcarea subterană de la Universitate a fost inaugurată. Care sunt prețurile pentru autoturisme și motociclete

București: Parcarea subterană de la Universitate a fost inaugurată. Care sunt prețurile pentru autoturisme și motociclete
Foto: Metropotam.ro

Parcarea subterarnă din zona Universitate din București a fost inaugurată, joi, fiind primul astfel de obiectiv în parteneriat public-privat din oraș.

Parcarea are 425 de locuri destinate autoturismelor și 21 pentru motociclete.

Intrarea în parcare se va face prin străzile Academiei şi Caragiu, iar ieşirea pe la Muzeul de Istorie al Municipiului Bucureşti, pe bd. I.C. Brătianu.

„Avem parcare la Universitate. Nu întotdeauna lucrurile merg cum ar trebui să meargă, dar iată că este gata şi o să urmeze zeci de alte parcări. Să fie clar pentru toată lumea că intrăm într-o ordine normală prin construirea parcărilor subterane. În acest fel străzile rămân libere, trotuarele de asemenea şi cu spaţii pedestriene corespunzătoare. Adică exact ceea ce ne-am propus am spus şi am făcut”, a declarat, la inaugurare, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Tariful pe oră în această parcare va fi de 2,5 lei, maximum zilnic – 25 de lei, cu menţiunea că în primele două săptămâni de la inaugurare parcarea va fi gratuită, iar în luna următoare perioadei de promoţie primele două ore, de asemenea, vor fi gratuite, scrie Agerpres.

În cazul abonamentelor, costul pe o lună pentru un autoturism este de 499 lei, iar pentru motociclete 199 lei.

De asemenea, mai există posibilitatea încheierii unor abonamente pe 10 ore/zi urmând ca pe lună să se plătească 349 lei, iar cei care doresc să-şi parcheze maşina noaptea timp de 10 ore costul unui astfel de abonament va fi 149 lei.

Primarul general al Capitalei a vorbit despre lucrările care vor începe pentru o a doua parcare pe Cheiul Dâmboviței și o altă parcare subterană, pe strada Edgar Quinet.

Sorin Oprescu a mai precizat că în Centrul Istoric urmează să fie construită o a doua parcare în partea de sud spre Cheiul Dâmboviţei, pe str. Nicolae Tonitza.

Costul lucrării se ridică la 10 milioane de euro suportaţi integral de către constructor.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`