Monica Macovei: Ponta nu s-a dezis niciodată de declarațiile anti-americane ale liderilor USL, deci și le-a însușit

Monica Macovei: Ponta nu s-a dezis niciodată de declarațiile anti-americane ale liderilor USL, deci și le-a însușit

Vicepreședintele PDL, Monica Macovei, explică într-o postare pe blogul personal că premierul Victor Ponta ar trebui să-și înainteze demisia de la șefua Guvernului deoarece nu s-a dezis niciodată de declarațiile anti-americane ale liderilor USL.

„Ponta nu s-a dezis niciodată de declaraţiile anti-americane ale liderilor USL, ceea ce înseamna ca si le-a însuşit. Ponta însuşi trebuie să demisioneze din fruntea acestui Guvern, în care încă activează trei demnitari incompatibili prin deciziile ANI. Odată cu propria demisie, din minima decenţă faţă de cei care au contribuit la democratizarea României, Ponta trebuie să condamne  public afirmaţiile liderilor  USL care vor să scoata România de pe traiectoria Vest şi să o pună pe traiectoria Est, acesta fiind cel mai mare pericol pentru ţară“, explică Macovei pe blog.

Aceasta a acuzat la rândul ei declarațiile lui Dan Mihalache, fostul secretar general al Guvernului, pe care le consideră iresponsabile și disprețuitoare față de lege.

”Dan Mihalache alege să pună în pericol chiar și aspecte privind siguranța națională, numai pentru ca politicienii corupți sau găsiți incompatibili de ANI din jurul lui Ponta să nu poată fi făcuți responsabili în fața legii la fel ca orice alt cetățean”, adaugă europarlamentarul.

Aceasta numește, pe lângă Mihalache, alți lideri USL care au adresat injurii sau acuzații calomnioase la adresa americanilor, precum Iliescu, Antonescu sau Nicolaescu.

”Demiterea lui Dan Mihalache nu poate să-l scape pe Victor Ponta de responsabilitatea de a nu proteja politicieni incompatibili și iresponsabili”, conchide Macovei.

 

 

 

 

 

 

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`