Renault avertizează că ar putea rata obiectivul de a vinde anul acesta 1 milion de vechicule low-cost

Renault avertizează că ar putea rata obiectivul de a vinde anul acesta 1 milion de vechicule low-cost
Foto: israelstarchronicle.tumblr.com

Grupul Renault avertizează că ar putea să nu atingă obiectivul unor lucrări de un milion de unități anul acesta, transmite Les Echos.

Producătorul auto afirmă că mizează pe noile versiuni ale Logan şi Sandero pentru continuarea creşterii vânzărilor de vehicule low-cost, care reprezintă peste 36% din total. „Vânzările din acest an ar putea fi în jurul a 950.000 de vehicule, poate 1,02 milioane”, a declarat Arnaud Deboeuf, directorul programului low-cost care include modelele Logan, Sandero, Duster şi Lodgy.

Factorii care împiedică Renault să realizeze acest target sunt, pe de o parte situaţia iraniană, respectiv înăsprirea sancţiunilor internaţionale care afectează producţia grupului, şi pe de altă parte, scăderea pieţei europene, unde au loc 17,8% din vânzările gamei.

La sfârşitul lunii septembrie, vânzările de vehicule low-cost ale grupului au atins 701.000 de unităţi şi au confirmat statutul gamei de „vârf de lance” al Renault, reprezentând 36,4% din vânzările din primele nouă luni şi marje de peste 6%.

Pentru 2013, Renault va miza pe continuarea internaţionalizării gamei low-cost şi pe succesul Duster, care ar putea fi în acest an cel mai bine vândut model din programul Entry.

Renault se bazează totodată pe noile modele Logan şi Sandero.

Dacia a lansat marţi noile versiuni Logan, Sandero şi Sandero Stepway şi pregăteşte încă trei noi modele, printre care un break şi o camionetă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:26 - Germania a înregistrat primul caz de variola maimuței. Varianta virusului este mai periculoasă
20:21 - Un român a rămas fără mașină și fără o geantă plină de bani, după ce polițiștii au descoperit ce ascundea
20:14 - Vlad Nistor, despre acuzațiile PNL la adresa PSD: Asta ar fi, cred eu, cel mai înfiorător lucru care i s-ar putea întâmpla poporului român (VIDEO)
19:58 - Pensionarii care au primit bani mai mulți din greșeală nu trebuie să îi returneze
19:51 - Nicușor Dan: „Nimeni nu verifică activitatea de urbanism a primăriilor de sector, instituțiile de control nu funcționează” / Despre acuzația că nu vrea să mai dea autorizații de construire: „E propaganda speculatorilor imobiliari” (VIDEO)
19:47 - Populația Ucrainei a scăzut alarmant de la începutul invaziei ruse. Numărul ucrainienilor care au intrat ilegal în România
19:29 - Gorj: Școală și grădiniță modernizate cu 1 milion de euro, ținute închise. Care este explicația primarului
19:28 - Există sau nu o înțelegere între PSD și AUR? Laurențiu Gîdei: Cred că lucrurile au mers prea departe. Cei doi care au lansat astfel de supoziții sunt niște amatori ai politicii, niște iresponsabili (VIDEO)
19:06 - 100% Schengen, doar în 2025
19:03 - Nicușor Dan a explicat cum se împart banii între PMB și primăriile de sector și de ce are nevoie de o sumă mai mare la Primăria Generală / Răspunsul său, întrebat de un bucureștean dacă „vrea să fie dictator” (VIDEO)