Facebook şi Google intenţionează să cumpere Skype – surse

Facebook şi Google intenţionează să cumpere Skype - surse
Foto: stiride10.ro

Facebook şi Google Inc au în vedere ascoierea cu Skype, au spus surse din cadrul celor două companii, care au participat la negocieri, anunţă Reuters.

Directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a luat parte la discuţii despre cumpărarea Skype, potrivit surselor, care au precizat că Facebook şi Google intenţionează să „se îmbine în aventură” cu compania luxemburgheză.

Skype ar fi evaluată la o sumă cuprinsă între trei şi patru miliarde de dolari, iar oferta publică iniţială ar putea ajunge la 1 miliard de dolari.

Discuţiile sunt încă în stadiu incipient, iar Skype negociază şi cu alte companii. Un parteneriat între Skype şi Facebook ar mări baza de date a reţelei de socializare, ajutând-o să evolueze pe plan internaţional, acolo unde Skype este popular.

Analiştii spun că o înţelegere între Facebook şi Skype ar fi mult  mai profitabilă decât una cu Google, care are deja un serviciu asemnănător- Google Voice.

Skype şi Google au refuzat să comenteze, iar reprezentanţii Facebook nu au fost disponibili pentru comentarii. Informaţiile nu sunt publice, iar sursele au cerut să rămână în anonimitate.

Skype este un software gratuit , ce permite utilizatorilor să efectueze convorbiri telefonice cu video prin internet, oriunde în lume. Creat de aceleasi persoane care v-au adus programul Kazaa, Skype foloseste tehnologia P2P (peer-to-peer) pentru a va permite conectarea cu alti utilizatori.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`