Ministrul Liviu Pop, la Parchetul General pentru a i se prezenta acuzațiile aduse de ANI: „Nu există nicio sesizare depusă”

Ministrul Liviu Pop, la Parchetul General pentru a i se prezenta acuzațiile aduse de ANI: „Nu există nicio sesizare depusă”

Ministrul pentru dialog Social, Liviu Pop a mers luni dimineață la Parchetul General, unde i se prezintă învinuirile într-un dosar în care ANI a stabilit că acesta se face vinovat de conflict de interese şi abuz în serviciu.

Potrivit inspectorilor ANI, Pop ar fi favorizat sindicatele în perioada în care era ministrul interimar al Educației.

„Fiind persoană publică, vreau să clarific aceste lucruri cât mai repede. O să-mi caut un avocat, că așa e la modă”, a declarat Pop, la intrarea în sediul Parchetului.

După aproximativ 20 de minute, ministrul a ieșit și a declarat că ANI nu a făcut nicio sesizare către Parchetul General, apreciind că întreaga situație nu este decât „o vânătoare” cu ținta Guvernul Ponta.

„Nu există nicio sezisare facută de ANI către Parchetul General, fapt ce denotă că ANI are o singură problemă: implicarea în campania electorală, având în vedere că sunt candidat la Senat 3 în Maramureș. Îmi voi căuta un avocat pentru a vedea care sunt daunele pe care le pot reține Agenției, care mi-a afectat imaginea mea, cât și a cabinetului Ponta. Este un atac nepremis din partea unei instituții a statului. Asistăm la o manipulare, la o chestiune pe care cetățenii nu trebuie să o afle din presa scrisă, ci din documente. A început o vânătoare cu intenția de a strica imaginea membrilor guvernului Ponta, de discreditare. O să iau măsuri”, a declarat Liviu Pop.

Liviu Pop: ANI nu a depus sesizare la Parchetul General

Embed:

Liviu Pop, ministru delegat pentru Dialog Social în cadrul Ministerului Muncii, a fost reclamat pentru conflict de interese și abuz în serviciu contra intereselor publice. Ar fi avantajat patrimonial Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, organizaţie cu care s-a aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani, încălcând astfel dispoziţiile în vigoare referitoare la conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice, în materia legislaţiei penale, susţine Agenţia.

Acuzațiile privesc execitarea prerogativelor de ministru al Educaţiei. El a emis, cu nerespectarea hotărârilor judecătoreşti executorii, Ordinul numărul 4.271, care obligă statul să reţină cotizaţia sindicală, respectiv să o vireze ulterior sindicatelor din învăţământ, efectuând acte de administrare în numele acestora, fiind astfel asigurat un folos patrimonial fostului angajator, respectiv Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ.

În 15 mai 2012, Liviu Pop a fost desemnat în funcţia de ministru interimar al Educaţiei, în prezent deţinând funcţia de ministru delegat pentru Dialog Social în cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. De asemenea, în perioada 1 decembrie 2007-17 mai 2012, Pop a exercitat funcţia de secretar general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

Citește AICI comunicatul ANI

Liviu Pop, la Parchetul General în cazul acuzațiilor aduse de ANI

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)
19:41 - De ce nu ar trebui să bei prea multă apă dacă îți dorești să fii hidratat pe tot parcursul zilei. Câtă apă este necesar să bem
19:29 - Bogdan Matei (PSD), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Luni vom avea o ședință a grupurilor reunite și vom stabili. Eu nu cred că este oportună o astfel de lege
19:12 - Alexandru Dimitriu (USR): Iohannis seamănă tot mai mult cu Piedone (VIDEO)
19:06 - Care sunt cele mai bune alimente pentru îmbunătățirea sistemului imunitar? Ce trebuie să consumăm în această perioadă
18:51 - Câte clase are, de fapt, Sorin Bontea. Juratul de la MasterChef a recunoscut totul: „Bucătăria m-a ales pe mine”