Valeriu Zgonea: Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor se va reuni luni pentru a discuta cazul AlinTrăşculescu

Valeriu Zgonea: Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor se va reuni luni pentru a discuta cazul AlinTrăşculescu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat duminică seară, că Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor va fi convocat pentru luni la ora 13,00 pentru a discuta cazul deputatului PDL Alin Trăşculescu

„Am fost informat despre situaţia lui Alin Trăşculescu de către Ministrul Justiţiei de azi-noapte, când a fost reţinut, este prevăzut în Constituţie că trebuie să fiu informat. Voi convoca Biroul Permanent pentru luni la ora 13,00. Încă nu am primit scrisoarea de la DNA, se lucrează la ea”, a spus Zgonea, potrivit Agerpres.

Biroul Permanent va trimite solicitarea către Comisia juridică, for care are cinci zile la dispoziţie pentru a elabora un raport. În acest interval, comisia poate cere de la Ministerul Justiţiei orice fel de document cu privire la cazul dezbătut, cu aprobarea BP şi sub semnătura preşedintelui Camerei.

Preşedintele PDL Vrancea, deputatul Alin Trăşculescu, a fost reţinut după ce a fost prins în flagrant, sâmbătă seară, la Focșani, în timp ce primea bani de la un om de afaceri.

Din primele informații reiese că Trăşculescu ar fi luat 50.000 de euro șpagă de la un om de afaceri, promiţându-i în schimb contracte pe bani publici. (Detalii AICI)

În prezentă, el se află în arestul Poliţiei Capitalei, de unde va fi dus, pentru audieri, la Direcţia Naţională Anticorupţie , dar procurorii DNA  au nevoie de avizul Camerei pentru a-l aresta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`