Echipa care a câștigat alegerile în SUA: Barack Obama și Joe Biden

Echipa care a câștigat alegerile în SUA: Barack Obama și Joe Biden
Barack Obama, primul președinte de culoare ales în Statele Unite, născut în august 1961 în Hawaii, este cunoscut ca fiind o persoană rezervată, cerebral și competitivă. Barack Hussein Obama, fiul unui kenyan...

Barack Obama, primul președinte de culoare ales în Statele Unite, născut în august 1961 în Hawaii, este cunoscut ca fiind o persoană rezervată, cerebral și competitivă. Barack Hussein Obama, fiul unui kenyan şi al unei americance, şi-a făcut cu adevărat apariţia pe scena naţională americană la Convenţia democrată de la Boston, în 2004, unde John Kerry a fost ales pentru a lupta împotriva lui George W. Bush. La începutul anului 2005, democratul ajunge în Senatul de la Washington, iar graţie carismei sale devine favoritul mass-media.

Patru ani mai târziu, după o ascensiune fulminantă în cursul căreia o înfrânge pe Hillary Clinton în alegerile primare democrate pentru ca apoi să triumfe în faţa veteranului republican John McCain în alegerile prezidenţiale, el devine succesorul lui Bush şi se instalează, la vârsta de 47 de ani, la Casa Albă, scrie ZF.

Vicepreşedintele Joe Biden, cel de-al 47-lea vicepreşedinte al Statelor Unite, este expert în politică externă. Biden, în vârstă de 70 de ani, a reprezentat din 1973 până în 2009 statul Delaware în Senat, unde a prezidat multă vreme Comisia pentru Afaceri Externe. El a pledat pentru reducerea numărului de arme strategice cu URSS şi s-a opus războiului din Irak, dar este și un apărător al programelor sociale şi al drepturilor homosexualilor.

Joe Biden a fost candidat la învestitura democrată pentru alegerile prezidenţiale în 1987, abandonând cursa după ce a fost acuzat de plagiat. El şi-a încercat şansa în 2007, dar a fost dominat rapid de candidaturile lui Hillary Clinton şi Barack Obama.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie