Cristian Preda: Crin Antonescu, în loc să chiulească de la ceremonii oficiale, mai bine și-ar da demisia

Cristian Preda: Crin Antonescu, în loc să chiulească de la ceremonii oficiale, mai bine și-ar da demisia
Foto: bzi.ro

Liderul PDL Cristian Preda a comentat, printr-o postare pe blog, despre faptul că preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a lipsit de la învestitura al lui Raed Arafat sub pretextul că nu are ce discuta în astfel de momente cu președintele Traian Băsescu, motiv pentru care eurodeputatul afirmă că Antonescu trebuie demis. „Presa consemnează declaraţia lui Crin Antonescu despre absenţa de la ceremonia, în cadrul căreia Raed Arafat a depus jurământul de ministru. «Absenţa e legată de persoana Traian Băsescu», a spus liderul penelist. Adevărul e că, în asemenea situaţii, demisia e o soluţie de luat în seamă. Dacă nu poţi asuma – din raţiuni personale – o demnitate publică, nu trebuie – nu eşti obligat – să rămâi în scaun„, scrie Preda.

Șeful PNL ar fi mai convingător „în loc să chiulească de la ceremonii oficiale, consolidând astfel un prost renume, ar decide să-şi depună mandatul de şef al Senatului”, scrie liderul PDL.

„Asta s-ar putea întămpla doar dacă Antonescu ar mai asculta vocea raţiunii şi n-ar fi acaparat de un orgoliu nemăsurat”, adaugă Cristian Preda.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, preşedinte al PNL, a declarat, înaintea ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură în funcţia de ministru al Sănătăţii de către Raed Arafat, că nu va participa la eveniment, el adăugând: „Nu am ce discuta în astfel de împrejurări cu Traian Băsescu”.

Raed Arafat a depus, miercuri, la Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Sănătăţii, în faţa şefului statului, cu mâna pe Constituţie, el având pe masă atât Biblia, cât şi Coranul, la eveniment fiind prezenţi membri ai Guvernului şi consilieri prezindenţiali. De la eveniment au lipsit preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, liberalul Crin Antonescu şi social-democratul Valeriu Zgonea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`