Raed Arafat s-a răzgândit: A acceptat să preia șefia Ministerului Sănătății. Traian Băsescu a semnat decretul de numire

Raed Arafat s-a răzgândit: A acceptat să preia șefia Ministerului Sănătății. Traian Băsescu a semnat decretul de numire

Secretarul de stat Raed Arafat a acceptat să preia șefia Ministerului Sănătății punând astfel capăt interimatului de mai bine de o lună asigurat de Victor Ponta.

Preluarea de mandat se va face miercuri, iar depunerea jurământului va avea loc la ora 19:00. Preşedintele Traian Băsescu a semnat  deja decretul de numire a lui Raed Arafat în funcţia amintită.

Fostul ministru, Vasile Cepoi, a demisionat în 1 octombrie în urma unor acuzații de incompatibilitate venite din partea ANI. La momentul respectiv, Arafat a declarat că este de acord să se ocupe de Ministerul Sănătăţii, însă refuză să devină ministru cu funcții depline. Apoi a menţionat că după alegerile din decembrie va analiza din nou situaţia.

În 2 octombrie, premierul spunea că Raed Arafat l-a informat că nu vrea să deţină portofoliul Sănătăţii după alegeri, în noul Guvern, el precizând că, în această situaţie, va fi nominalizat un alt ministru, cu un mandat şi o strategie clare.

Fostul ministru al Sănătății, Vasile Cepoi, susține că Raed Arafat nu și-a dorit funcția de ministru și că a acceptat-o doar pentru că nu exista o altă soluție.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`