Scandal la ANI Galați: Fiul deputatului PSD Florin Pâslaru, acuzat că a bruscat inspectori și avocați

Scandal la ANI Galați: Fiul deputatului PSD Florin Pâslaru, acuzat că a bruscat inspectori și avocați

Incidente în Galaţi, acolo unde s-a judecat contestaţia deciziei Curţii de Apel Galaţi, prin care deputatului PSD Florin Paslaru i se mai permitea să candideze pentru încă un mandat de deputat în Colegiul 6 uninominal. Reprezentanţii ANI au reclamat că au fost bruscaţi chiar de fiul demnitarului. Inspectorii ANI au decis că deputatul este în conflict de interese, după ce şi-a angajat fiul la cabinetul parlamentar.

Reprezentanţii ANI şi doi avocaţi acuză că ar fi fost împinşi şi bruscaţi de fiul deputatului Florin Pâslaru şi o altă persoană din anturajul acestuia. Cearta a început în momentul în care reprezentantii ANI ar fi observat ca sunt filmaţi şi fotografiaţi de fiul deputatului.

 „Am văzut cum o persoană, la câţiva metri distanţă, ne fotografiază. Deci fotografie cu blitz, am văzut blitzul.Persoana, noi nu am ştiut cine este, a spus că este ziarist. O discuţie de genul: „Vedeţi-vă, doamnă, de treabă, eu sunt ziarist, pot să fac fotografii.” A apărut avocatul dl Pâslaru, care cu un limbaj foarte violent, a încercat să-şi elibereze clientul din discuţie. La un moment dat, cu ajutorul unei a treia persoane, şoferul domnului Pâslaru, din câte am înţeles, s-a format o ambuscadă ca la rugby, am fost dată de perete, de dulapuri”, a declarat avocata Elenina Micuț.

Fiul deputatului PSD, Florin Pâslaru, susţine însă că a fost acuzat pe nedrept.

„În zona respectivă știu că nu este permisă filmarea. Pur și simplu ma jucam pe telefon, verificam ceva, moment în care avocatul încerca să scoată niște hârtii de la arhivă. Reprezentanta ANI a venit la mine sub pretextul că încercam să o filmez. Am încercat să îi arăt dânsei pe telefonul de la mine din mână că nu filmam, verificam altceva, moment în care a vrut să îmi ia telefonul din mână. A mai venit o doamna mai în varsta, soția domnului Toader, au încercat să mă bruscheze”, a relatat la rândul său Alexandru Pâslaru.

Curtea de Apel Galaţi a decis ca judecarea contestaţiei în anulare să fie suspendată la cererea reprezentanţilor ANI şi PDL care au cerut strămutarea cauzei.

„În cauza s-a dispus suspendarea judecății de caătre CA Galați a constestației în anulare formulată,  întrucât  la dosar s-a depus un certificat din care rezultă că ANI a solicitat strămutrarea cauzei, instanța a dispus suspendarea până la soluționarea cauzei de strămutare”, a declarat un reprezentant al Curții de Apel Galați.

Pe 1 martie 2013, Înalta Curte urmează să decidă unde se va judeca procesul.

Fiul deputatului Florin Pâslaru, acuzat de agresiune asupra unor inspectori ANI

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`