Crin Antonescu a discutat cu omologul său spaniol despre ridicarea restricţiilor pentru muncitorii români

Crin Antonescu a discutat cu omologul său spaniol despre ridicarea restricţiilor pentru muncitorii români
Foto: agerpres.ro

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a avut, miercuri, o întâlnire cu omologul spaniol Pío García-Escudero Márquez, cu care a discutat despre ridicarea restricţiilor pentru muncitorii români până la sfârşitul acestui an, informează Mediafax.

„Suntem foarte interesaţi de legislaţia dumneavoastră privind dreptul la muncă în Spania. Avem speranţa că, la finalul acestui an, vor fi ridicate restricţiile de muncă pentru cetăţenii români”, i-a transmis Antonescu președintelui Senatului spaniol.

Acesta i-a mai transmis lui Pío García-Escudero Márquez că România este interesată în special de companiile spaniole care sunt prezente pe piaţa românească, exprimând speranţa că „numărul investitorilor şi companiilor spaniole să crească în anii următori”.

„Spania a fost şi este un model excepţional de reuşită în ceea ce priveşte integrarea europeană, pornind de la modernizarea internă a Regatului şi planurile naţionale aplicate”, i-a transmis Antonescu preşedintelui Senatului spaniol.

La rândul său, oficialul spaniol a afirmat că România poate beneficia de contribuţia experienţei Regatului spaniol în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene, infrastructura de transport, piaţa energetică, promovarea turismului şi a culturii.

La finalul întâlnirii, Antonescu i-a lansat invitația omologului său de a vizita România în viitorul apropiat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`