Rata șomajului din zona euro, la noi cote: 18,49 milioane de șomeri în luna septembrie, în Europa

Rata șomajului din zona euro, la noi cote: 18,49 milioane de șomeri în luna septembrie, în Europa

Rata șomajului în zona euro a ajuns la un nou maxim, înregistrând 11,6 procente în luna septembrie. Astfel, potrivit agențiilor de statistici, 18,49 de europeni erau șomeri în luna septembrie, în Europa.

Comparabil cu un an în urmă, numărul șomerilor a crescut cu 146.000 de persoane.

Astfel, cea mai mare rată a șomajului s-a înregistrat în Spania, cu 25,8 procente, în timp ce Austria a înregistrat cea mai mică rată a celor fără loc de muncă, cu 4,4 procente.

În Spania și Grecia, mai mult de jumătate din populația activă cu vârsta sub 25 de ani nu are loc de muncă, scrie BBC News.

Cea mai mică rată a șomajului în rândul tinerilor s-a înregistrat în Germania – 8 procente – acolo unde 5,4% din populația activă nu are unde să lucreze.

Uniunea Europeană încearcă să genereze creșterea economică necesară pentru a stimula crearea locurilor de muncă. Economia în zona euro a scăzut cu 0,2 procente în intervalul aprilie – iunie, perioadă în care Italia și Spania s-au aflat în recesiune.

Singura economie în creștere a Europei este cea a Germaniei, care a crescut cu 0,3 procente în cel de-al doilea semestru al anului.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`