Germania a cerut, pentru prima oară în 20 de ani, să verifice aurul Bundesbank depozitat în SUA, Franța și Marea Britanie

Germania a cerut, pentru prima oară în 20 de ani, să verifice aurul Bundesbank depozitat în SUA, Franța și Marea Britanie
Foto: cugetliber.ro

Germania a cerut, pentru prima oară, verificarea aurului Bundesbank depozitat în SUA, Franța și Marea Britanie, transmite CNBC.

O curte federală germană a recomandat băncii centrale să deruleze audituri anuale şi să trimită echipe care să verifice direct rezervele de aur din alte ţări, inclusiv cele păstrate la Rezerva Federală din New York, Londra, Paris și Frankfurt.

Bundesbank nu derulat niciodată o verificare directă a aurului în 20 de ani, bazându-se doar pe confirmarea scrisă a rezervoarelor de aur din New York, Londra și Paris.

Deși acest control nu contează decât dacă în cazul în care instituția vrea să folosească aurul în scop practic, precum fabricarea de ceasuri, atât timp cât Fed afrmă că este acolo, este de ajuns pentru toate scopurile practice în care poate fi folosit. 

Aurul poate fi vândut, utilizat ca garanţie, pentru stingerea unor pasive şi socotit la capitalul băncii, indiferent dacă există sau nu în depozitele din SUA, Franța și Marea Britanie.

Astfel, este posbil ca oficialii Bundesbank să viziteze seifurile Fed, situate la circa 25 de metri sub nivelul străzii și 15 metri sub nivelul mării, la care accesul se face doar prin lifturi controlate de un operator dintr-o locație necunoscută.

Spaţiul în care este depozitat aurul este împărţit în 122 de compartimente atribuite ţărilor sau organizaţiilor internaţionale.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`