Tunisienii se tem să consume carne de oaie provenită din România

Tunisienii se tem să consume carne de oaie provenită din România
Tunisienii se tem să consume carne de oaie provenind din România. Potrivit Le Figaro, Guvernul din Tunis a importat 100 de mii de ovine din ţara noastră, pentru a opri creşterea preţurilor înaintea sărbătorii...

Tunisienii se tem să consume carne de oaie provenind din România. Potrivit Le Figaro, Guvernul din Tunis a importat 100 de mii de ovine din ţara noastră, pentru a opri creşterea preţurilor înaintea sărbătorii Aid al-Adha. Multe dintre animalele aduse din România au murit însă în timpul transportului.

Guvernul de la Tunis a căutat să descurajeze creşterea preţului la carnea de oaie, consumată în mod tradiţional în familie cu ocazia sărbătorii Aid al-Adha, care începe vineri. De aceea, autorităţile tunisiene au importat 100 de mii de ovine din România. Însă moartea unora dintre acestea, în timpul transportului, a ridicat temeri pe care Ministerul tunisian al Agriculturii le-a amplificat.

Un oficial din cadrul Ministerului a încercat să muşamalizeze incidentul şi a declarat că animalele moarte nu erau oi, ci foci. Gafa oficialului a amplificat zvonurile legate de calitatea cărnii de oaie importate din România. De mai multe zile, pe Internet circulă zvonul că ovinele din România sunt improprii consumului, deoarece animalele ar fi fost vaccinate chiar înainte de a fi exportate.

Directorul general al Serviciilor Veterinare tunisiene, aflate în subordinea Ministerului Agriculturii, a intervenit pentru a clarifica situaţia ovinelor importate din România. El a certificat faptul că aceste ovine au fost vaccinate la începutul lui septembrie, ceea ce le face comestibile „după trei săptămâni de la tratament, adică începând de la 29 septembrie”. În ciuda acestor precizări, tunisienii preferă să cumpere carne de la producătorii locali, mai scumpă, şi o ocolesc pe cea imprtată din România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`