Volkswagen confirmă lansarea unui model low-cost rival pentru Dacia, pornind de la 5.000 de euro

Volkswagen confirmă lansarea unui model low-cost rival pentru Dacia, pornind de la 5.000 de euro
Foto: autoblog.com

Reprezentanții Volkswagen au dat primele declarații oficiale despre lansarea unui brand low-cost, care să concureze cu modelele low-cost ale grupului Renault, informează Autocar.

Un reprezentant al grupului auto a confirmat în premieră că se intenționează lansarea unui model low-cost care să atace piețele emergente, specificând că „se urmărește povestea Dacia intens”.

Mașina ieftină creată de Volkswagen ar putea avea un succes foarte mare, mai ales că va fi lansată pe piețe unde Dacia nu este prezentă, ca India și China.

Ulrich Hackenberg, membru al consiliului de administraţie a mărcii Volkswagen, a declarat că s-a urmărit dezvoltarea pe noi segmente pe pieţele globale şi că a fost identificat un potenţial imens pentru lansarea de maşini sub preţul la care vinde acum Volkswagen.

Bernd Osterloh, şeful organizaţiei care reprezintă angajaţii Volkswagen, a declarat în urmă cu două săptămâni că grupul auto pregăteşte un model low-cost ce va  porni de la 5.000 de euro şi va fi comercializată începând cu anul 2014.

Acesta a mai spus că pentru producţia noilor modele vor fi folosite platformele existente ale modelelor care au ieşit din producţie sau ale celor a căror producţie se apropie de sfârşit, decât să construiască de la zero noi platforme.

Dacia este comercializată și în Asia, Africa, Rusia şi America de Sud sub alte branduri. În India, producătorul autohton Mahindra comercializează modelul Verito, o versiune a Loganului. Indienii au cumpărat licenţa de producere a modelului Logan de la Renault, iar francezii au rămas doar furnizori ai motoarelor. SUV-ul Duster, comercializat în India sub marca Renault are mare succes şi înregistrează vânzări peste aşteptări.

Volkswagen este liderul pieței germane, cu 514.986 de unități și cotă de piață de 21,8%.
 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:26 - Germania a înregistrat primul caz de variola maimuței. Varianta virusului este mai periculoasă
20:21 - Un român a rămas fără mașină și fără o geantă plină de bani, după ce polițiștii au descoperit ce ascundea
20:14 - Vlad Nistor, despre acuzațiile PNL la adresa PSD: Asta ar fi, cred eu, cel mai înfiorător lucru care i s-ar putea întâmpla poporului român (VIDEO)
19:58 - Pensionarii care au primit bani mai mulți din greșeală nu trebuie să îi returneze
19:51 - Nicușor Dan: „Nimeni nu verifică activitatea de urbanism a primăriilor de sector, instituțiile de control nu funcționează” / Despre acuzația că nu vrea să mai dea autorizații de construire: „E propaganda speculatorilor imobiliari” (VIDEO)
19:47 - Populația Ucrainei a scăzut alarmant de la începutul invaziei ruse. Numărul ucrainienilor care au intrat ilegal în România
19:29 - Gorj: Școală și grădiniță modernizate cu 1 milion de euro, ținute închise. Care este explicația primarului
19:28 - Există sau nu o înțelegere între PSD și AUR? Laurențiu Gîdei: Cred că lucrurile au mers prea departe. Cei doi care au lansat astfel de supoziții sunt niște amatori ai politicii, niște iresponsabili (VIDEO)
19:06 - 100% Schengen, doar în 2025
19:03 - Nicușor Dan a explicat cum se împart banii între PMB și primăriile de sector și de ce are nevoie de o sumă mai mare la Primăria Generală / Răspunsul său, întrebat de un bucureștean dacă „vrea să fie dictator” (VIDEO)