Sorin Oprescu a aprobat ridicarea unei clădiri cu trei etaje pe un teren protejat din zona Kiseleff

Sorin Oprescu a aprobat ridicarea unei clădiri cu trei etaje pe un teren protejat din zona Kiseleff

Primarul Capitalei are o nouă iniţiativă care ar putea ameninţa monumentele istorice. Este vorba despre terenul din Șoseaua Kisellef, nr.45, ce găzduieşte o copie a grădinilor de la Versailles. Edilul a aprobat ridicarea unei clădiri de trei etaje exact pe acest loc.

Ansamblul rezidenţial pentru care Sorin Oprescu a aprobat certificatul de urbanism are o suprafaţă de 11.632 de metri pătraţi. Construcţia nu a mai fost modificată din anii ‘30. Pe locul acesteia ar putea apărea o clădire cu trei etaje şi două niveluri la subsol. Proiectul include şi două pasaje subterane menite să facă legătura între ansamblu rezidenţial şi străzile între care este încadrat.

În spatele recentei hotărâri a primarului se află avocata Lucia Cherecheş. Aceasta deţine terenul în cauză dar şi un altul aflat în apropiere. Cherecheş încearcă încă din 2008 să ridice un ansamblu de clădiri în acea zonă. Anul trecut, a reuşit să forţeze primăria sectorului 1 să emită autorizaţia de desfiinţare pentru două case situate pe acel teren. Decizia a fost anulată însă ulterior după ce asociaţia Salvaţi Bucureştiul a atacat autorizaţiile în instanţă.

Cu câteva zile înainte de pronunţare, fiul avocatei, Andrei a incendiat una din case. Ancheta a scos la iveală faptul că focul a fost pus intenţionat, iar incendiatorul s-a ales cu dosar penal.

Decizia lui Sorin Oprescu de a aproba construcţia nu este prima care pune în pericol un monument istoric. În 2010, edilul a decis demolarea fostului restaurant al casei Regale Flora. Hotărârea sa a fost considerată ilegală de către judecătorii Curţii de Apel Bucureşti.

Ansamblu rezidențial pe un teren protejat

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_24678').select();" id="embed_text_24678" />
Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%