Investigații DIICOT la Hidroelectrica, în dosarul privind insolvența companiei

Investigații DIICOT la Hidroelectrica, în dosarul privind insolvența companiei
Foto: adevarul.ro

Hidroelectrica, investigată de procurorii DIICOT în dosarul legat de insolvența companiei. Anchetatorii au ridicat marți seară mai multe documente de la sediul firmei. Şi asta în timp ce ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a declarat că speră ca Hidroelectrica să iasă din insolvenţă la sfârşitul lunii noiembrie.

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă în urma contractelor păguboase de vînzare a energiei, inclusiv cele pe zona reglementată dar si a intervenţiilor politicului în deciziile de investiţii ale companiei.

Tribunalul București a admis în luna iunie intrarea în insolvență a companiei Hidroelectrica. Producătorul de energie a depus pe 15 iunie un dosar în acest sens.

Potrivit președintelui Consiliului de Administrație al Hidroelectrica, Remus Vulpescu, cererea de insolvență are la bază exclusiv lipsa lichidităților și erorile de management. Vulpescu a negat orice încercare a companiei ca prin această procedură să se urmărească falimentul sau vânzarea.

Reprezentanții companiei susțin că nu este vorba de neachitarea datoriilor (care în 2011 ajunseseră la 4,1 miliarde de lei) ci de o reorganizare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`