Naționala României a învins Turcia cu 1 – 0 cu gol extraordinar înscris de Gigu Grozav

Naționala României a învins Turcia cu 1 - 0 cu gol extraordinar înscris de Gigu Grozav

Naționala de fotbal a României a învins reprezentativa Turciei, scor 1 – 0, într-o partidă din preliminariile Grupei D pentru Cupa Mondială 2014. După trei partide, România are maximum de puncte, la egalitate cu Olanda, însă se află pe a doua poziție în clasamentul grupei, având golaveraj mai mic decât batavii.

Singurul gol al partidei a fost înscris de către Gicu Grozav în minutul 45+1, după o pasă de la mijlocașul Pintilii.

În minutul 47, în momentul în care se pregătea să execute un corner, Alex Bourceanu a fost lovit în cap de un obiect aruncat din tribună.

Naționala lui Pițurcă va întâlni marți reprezentativa Olandei, pe Arena Națională.
Atacantul Adrian Mutu a jucat în acest meci pentru echipa României pentru prima dată după aproximativ un an. În vârstă de 33 de ani, Adrian Mutu nu a mai evoluat pentru echipa naţională din 7 octombrie 2011, când a şi înscris cele două goluri ale României în partida cu Belarus. Mutu se află la un singur gol de egalarea recordului de reuşite deţinut de Gheorghe Hagi (35).

Stadionul Şukru Saracoglu, care are o capacitate de 50.509 locuri, a fost în mare parte plin, în public aflându-se şi aproximativ 1.500 de fani români.

La meci au asistat şi premierul turc Recep Tayyip Erdogan, preşedintele federaţiei turce, Yildirim Demiroren, preşedintele FRF, Mircea Sandu, dar şi foştii fotbalişti Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu.

Naţionala României a obţinut a 13-a victorie în confruntările cu Turcia, naţiune pe care a întâlnit-o de 24 de ori. Turcia a înregistrat în aceste partide 4 victorii, iar 7 partide s-au terminat la egalitate.

România este prima adversară din istoria naţionalei Turciei, jucând cu aceasta primul meci, un amical, la 26 octombrie 1923, cu trei zile inainte de proclamarea Republicii Turcia, scor 2-2.

În grupa D, România a mai învins Estonia, scor 2-0, şi Andorra, scor 4-0.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)