Violențe în Atena, în timpul vizitei Angelei Merkel: Jandarmii au folosit gaze lacrimogene după ce protestatarii au aruncat cu pietre și sticle incendiare

Violențe în Atena, în timpul vizitei Angelei Merkel: Jandarmii au folosit gaze lacrimogene după ce protestatarii au aruncat cu pietre și sticle incendiare
Proteste violente au loc la Atena, în timpul vizitei cancelarului german Angela Merkel. Peste 25.000 de demonstranţii au ignorat interdicţiile autorităţilor şi s-au adunat în Piaţa Syntagma din centrul capitalei,...

Proteste violente au loc la Atena, în timpul vizitei cancelarului german Angela Merkel. Peste 25.000 de demonstranţii au ignorat interdicţiile autorităţilor şi s-au adunat în Piaţa Syntagma din centrul capitalei, exact la ora la care oficialul german purta discuţii cu cei eleni. Majoritatea grecilor consideră Germania vinovată pentru valul de măsuri de austeritate care au împovărat populaţia, ajunsă la limita răbdării, după ani de austeritate şi recesiune. 

Astfel, a fost numai un pas până la violenţele de stradă. Manifestanţii adunaţi în centrul capitalei au aruncat cu pietre, sticle incendiare şi s-au luat la bătaie cu agenţi ai forţelor de ordine. Altercaţiile au avut loc chiar în faţa clădirii Parlamentului elen şi au fost provocate de prezenţa cancelarului german Angela Merkel în capitala elenă. Jurnaliştii au surspins imagini cu doi protestatari care purtau uniforme ale armatei germane şi un steag cu svastică, în timp ce efectuau salutul nazist.

Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea furioasă. De altfel, pentru că se aşteptau la ample violenţe de stradă, autorităţile elene au mobilizat peste 7.000 de poliţişti pe străzile capitalei.

Mulţi greci o consideră pe Angela Merkel responsabilă de măsurile de austeritate impuse pentru acordarea creditelor de peste 200 de miliarde de euro necesare scoaterii Greciei din criză. Iar vizita cancelarului german are loc într-un context cu atât mai tensionat cu cât guvernul promovează noi reduceri bugetare în valoare de 13 miliarde de euro, pentru a primi un nou împrumut de la Troikă- Uniunea Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Centrală Europeană.

Liderii Eurogrupului au dat termen Greciei până pe18 octombrie, ziua urmatorului summit european, pentru a-şi arăta hotârârea de a pune în aplicare reformele promise, în schimbul ajutorului de la creditorii săi internaţionali.

Proteste violente la Atena, în timpul vizitei Angelei Merkel

Embed: " />

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie